Til hovedinnhold

Squashruller fylt med spinat og ricotta

1 h
11 varer
2.0k
Squashruller fylt med spinat og ricotta

Som ekstra tilbehør passer det godt med en enkel tomatsalat.

Tips: Ricotta kan erstattes med most cottage cheese, eller en blanding av most cottage cheese og kremost naturell.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 fedd hvitløk
  • 150 - 200 g spinat, fersk, vasket og renset
  • 250 g ricotta
  • 40 g parmesan, revet
  • 1 ts sitronskall, finrevet
  • 1 stk squash, stor (dobbelt hvis de er små)
  • mozzarella, revet, evt. parmesan
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • 4 ss smør
  • rosmarin, et par små kvaster eller salvie (kan sløyfe

Slik gjør du:

  • 1 fedd hvitløk
  • 150 - 200 g spinat, fersk, vasket og renset
  • 250 g ricotta
  • 40 g parmesan, revet
  • 1 ts sitronskall, finrevet
  • 1 stk squash, stor (dobbelt hvis de er små)
  • mozzarella, revet, evt. parmesan
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • 4 ss smør
  • rosmarin, et par små kvaster eller salvie (kan sløyfe
Stikk hvitløksfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olivenolje og ha i spinaten. Rør med hvitløksgaffelen til spinaten «kollapser».
Hell all spinaten over i en stor sil eller i et dørslag, spre den utover slik at spinaten blir raskt avkjølt. Press mest mulig væske ut av den avkjølte spinaten og hakk den fint.
Rør sammen ricotta, spinat, parmesan og sitronskall. Smak blandingen til med salt og pepper.
Skjær squashen i lange tynne skiver, 18-20 stykker, cirka 1,5 mm tykke.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Legg squashskivene ved siden av hverandre på en ren arbeidsbenk, fjøl eller lignende. Legg en skje av spinat- og osteblandingen på den ene siden av skivene (pass på at du fordeler fyllet omtrent likt). Rull sammen skivene med fyllet i midten.
Smør en passende ildfast form med litt olivenolje og sett rullene tett i tett i formen. Stek de fylte squashrullene midt i ovnen til de er gylne og sprø, cirka 20 min.
Brun smøret i en kasserolle og tilsett et par urtekvaster. Drypp smøret over squashrullene før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Stikk hvitløksfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olivenolje og ha i spinaten. Rør med hvitløksgaffelen til spinaten «kollapser».
Hell all spinaten over i en stor sil eller i et dørslag, spre den utover slik at spinaten blir raskt avkjølt. Press mest mulig væske ut av den avkjølte spinaten og hakk den fint.
Rør sammen ricotta, spinat, parmesan og sitronskall. Smak blandingen til med salt og pepper.
Skjær squashen i lange tynne skiver, 18-20 stykker, cirka 1,5 mm tykke.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Legg squashskivene ved siden av hverandre på en ren arbeidsbenk, fjøl eller lignende. Legg en skje av spinat- og osteblandingen på den ene siden av skivene (pass på at du fordeler fyllet omtrent likt). Rull sammen skivene med fyllet i midten.
Smør en passende ildfast form med litt olivenolje og sett rullene tett i tett i formen. Stek de fylte squashrullene midt i ovnen til de er gylne og sprø, cirka 20 min.
Brun smøret i en kasserolle og tilsett et par urtekvaster. Drypp smøret over squashrullene før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?