Til hovedinnhold

Bløtkake med daim og jordbær

2 h
11 varer
162
Bløtkake med daim og jordbær
Kristine Ilstad - Det søte liv

Bløtkake med daim og jordbær er myk, søt og byr på herlig krønsj!

Vi går inn i den store kakehøytiden med mange slags feiringer. En deilig bløtkake slår alltid an! Denne har jeg fylt med både jordbærsyltetøy, vaniljekrem og fløtekrem, i tillegg til masse jordbær og hakket Daim. Kjempegodt! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød

  • 4 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Til dynking

  • 0.5 dl melk

Fyll og pynt

  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • 5 dl vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 2 kurv jordbær
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 4 pakke Daim (doble), cirka 200 gram

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød

  • 4 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Til dynking

  • 0.5 dl melk

Fyll og pynt

  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • 5 dl vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 2 kurv jordbær
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 4 pakke Daim (doble), cirka 200 gram
Varm ovnen til 165 grader.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 165 grader i 40-50 minutter til den er gjennomstekt. Avkjøl helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken på midterste lag og dynk lagene med litt melk.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og smør på jordbærsyltetøy og deretter et tykt lag vaniljekrem. Rens jordbær og del dem i skiver. Legg jordbærskiver over vaniljekremen.
Hakk Daimsjokoladene og dryss halvparten over jordbærene. Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken. Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken. Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 165 grader.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 165 grader i 40-50 minutter til den er gjennomstekt. Avkjøl helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken på midterste lag og dynk lagene med litt melk.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og smør på jordbærsyltetøy og deretter et tykt lag vaniljekrem. Rens jordbær og del dem i skiver. Legg jordbærskiver over vaniljekremen.
Hakk Daimsjokoladene og dryss halvparten over jordbærene. Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken. Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til luftig fløtekrem. Fordel kremen jevnt over hele kaken. Pynt med jordbær og resten av hakket Daim.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?