Til hovedinnhold

Shakshuka

35 min
14 varer
1.7k
shakshuka

Er du klar for en litt heit start på dagen kan du prøve deg på en klassisk shakshuka, en spicy eggepanne med røtter fra Midtøsten og det nordafrikanske kjøkken. Løk, hvitløk, paprika, chili, spisskummen og tomater kokes sammen til en tykk saus, på grensen til kompott, før eggene knekkes i og «posjeres» til plommen er akkurat så fast eller rennende som du selv ønsker. Hakket persille, litt mynte, smuldret fetaost og noen dråper chilisaus oppå der igjen - setter fart på så vel smaksløkene som selve frokosten. 
Tips: Denne nydelige eggeretten kan like gjerne serveres til lunsj som til frokost, middag eller kvelds. Serveres gjerne med varme pitabrød, hummus og litt ekstra chilisaus.
Fersk rød chili kan erstattes med en god klype knust tørket chili eller 1-2 ts harissa.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 1 stk rød paprika, stor
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 2 ts paprikapulver
  • 3 stk tomater, modne
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakkede, cirka 400 g
  • 5 stk egg, modne
  • olivenolje
  • sukker
  • salt og kvernet pepper
  • 1 stk rød chili

Topping (kan sløyfes)

  • fetaost
  • friske urter, hakkede, som persille/koriander/mynte

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk løk, stor
  • 1 stk rød paprika, stor
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 2 ts paprikapulver
  • 3 stk tomater, modne
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakkede, cirka 400 g
  • 5 stk egg, modne
  • olivenolje
  • sukker
  • salt og kvernet pepper
  • 1 stk rød chili

Topping (kan sløyfes)

  • fetaost
  • friske urter, hakkede, som persille/koriander/mynte
Rens og skjær løk og paprika i tynne skiver. Finsnitt hvitløk og chili.
Varm en stor stekepanne med en god klunk olje. Tilsett løk, paprika, hvitløk, chili, spisskummen og paprikapulver. Fres alt over middels varme til løken er myk og lett gyllen (ikke stekt), cirka 10 minutter. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett tomater fra boks og hakkede ferske tomatene. Krydre med salt og pepper og en god klype sukker. La det hele putre i cirka 20 minutter - til sausen er tykk som kompott, rør jevnlig (så det ikke fester seg i bunnen av pannen).
Lag små «fordypninger» og knekk i eggene. Legg på lokk og la blandingen syde i 6-8 minutter, eller til eggene har «satt» seg.
Dryss over smuldret fetaost og hakkede urter (hvis ønskelig).
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løk og paprika i tynne skiver. Finsnitt hvitløk og chili.
Varm en stor stekepanne med en god klunk olje. Tilsett løk, paprika, hvitløk, chili, spisskummen og paprikapulver. Fres alt over middels varme til løken er myk og lett gyllen (ikke stekt), cirka 10 minutter. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett tomater fra boks og hakkede ferske tomatene. Krydre med salt og pepper og en god klype sukker. La det hele putre i cirka 20 minutter - til sausen er tykk som kompott, rør jevnlig (så det ikke fester seg i bunnen av pannen).
Lag små «fordypninger» og knekk i eggene. Legg på lokk og la blandingen syde i 6-8 minutter, eller til eggene har «satt» seg.
Dryss over smuldret fetaost og hakkede urter (hvis ønskelig).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?