Til hovedinnhold

Pavlova med mandarin

3 h
7 varer
157
Pavlova med mandarin
Kristine Ilstad - Det søte liv

Den populære marengskaken pavlova kan pyntes med det du måtte ønske av frukt og bær. Til selskap kan du dekke med masse, søte mandarinbåter - de gule kakene lyser opp kakebordet.
Det går utmerket godt å lage marengskaken i forveien og oppbevare den tørt frem til serveringsdagen. Da holder det å piske fløtekremen og pynte med mandaringer før du setter kaken på bordet.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik, eller annen type eddik
  • 1.5 ss maisenna

Pynt og fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 bokser hermetiske mandariner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik, eller annen type eddik
  • 1.5 ss maisenna

Pynt og fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 bokser hermetiske mandariner
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (cirka 20 minutter) med elektrisk mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på cirka 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i 1 time. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen i ettervarmen i 1 time til (eller helt til ovnen er kald).
Sett den stekte, kalde kaken over på et kakefat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse godt avrente hermetiske mandarinbåter.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse godt avrente hermetiske mandarinbåter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (cirka 20 minutter) med elektrisk mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på cirka 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i 1 time. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen i ettervarmen i 1 time til (eller helt til ovnen er kald).
Sett den stekte, kalde kaken over på et kakefat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse godt avrente hermetiske mandarinbåter.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse godt avrente hermetiske mandarinbåter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?