Til hovedinnhold

Det søte livs suksessterte med appelsin

6 h
14 varer
296
Det søte livs suksessterte
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs suksessterte med appelsin er en fantastisk versjon av den klassiske suksessterten. En kake som passer perfekt til påske!

Suksessterten til Det søte liv er gjort enda mer påskete ved at det er tilsatt revet marsipan i mandelbunnen og appelsinsaft i den gule kremen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Mandelbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 100 g melis
  • 150 g mandler
  • 100 g marsipan
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ss appelsinskall, fint revet

Suksesskrem med appelsinsmak

  • 6 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 200 g smør

Pynt

  • 100 g appelsinmarmelade
  • 200 g marsipan
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 50 g hvit sjokolade
  • 1 pose påskeegg
  • kakestøv, gullfarget

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 100 g melis
  • 150 g mandler
  • 100 g marsipan
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ss appelsinskall, fint revet

Suksesskrem med appelsinsmak

  • 6 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 1 dl appelsinsaft, presset
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 200 g smør

Pynt

  • 100 g appelsinmarmelade
  • 200 g marsipan
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 50 g hvit sjokolade
  • 1 pose påskeegg
  • kakestøv, gullfarget

Mandelbunn

Pisk først eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal mandlene og riv marsipanen fint. Bland den revne marsipanen med de malte mandlene i en bolle. Bland også i bakepulveret og fint revet appelsinskall.
Vend de stivpiskede eggehvitene litt og litt i bollen med det tørre og rør forsiktig til du får en lett og fin mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen

Suksesskrem

Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring.
Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald.
Fordel kremen deretter over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Smør appelsinsyltetøy langs kanten av kaken.
Kna revet appelsinskall inn i marsipanen. Kjevle appelsinmarsipanen ut til en remse som legges som en kant rundt kaken. Skjær til oversiden av marsipanen slik at kanten blir jevn.
Pensle gjerne over marsipanen med gullfarget kakestøv hvis du vil ha litt glitter. Pynt toppen av kaken med påskeegg og hakket, hvit sjokolade.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Mandelbunn

Pisk først eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal mandlene og riv marsipanen fint. Bland den revne marsipanen med de malte mandlene i en bolle. Bland også i bakepulveret og fint revet appelsinskall.
Vend de stivpiskede eggehvitene litt og litt i bollen med det tørre og rør forsiktig til du får en lett og fin mandeldeig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen

Suksesskrem

Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring.
Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald.
Fordel kremen deretter over mandelbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Smør appelsinsyltetøy langs kanten av kaken.
Kna revet appelsinskall inn i marsipanen. Kjevle appelsinmarsipanen ut til en remse som legges som en kant rundt kaken. Skjær til oversiden av marsipanen slik at kanten blir jevn.
Pensle gjerne over marsipanen med gullfarget kakestøv hvis du vil ha litt glitter. Pynt toppen av kaken med påskeegg og hakket, hvit sjokolade.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?