Til hovedinnhold

Fylte auberginer med mynteyoghurt

1 h
13 varer
303
Fylte auberginer med mynteyoghurt 40

Dette er retten for deg som er ute etter en spennende smaksopplevelse. Lag fylte auberginer og servér dem som meze med frisk mynteyoghurt til. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker aubergine
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk, store
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.25 ts kanel
  • 1 klype sukker
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 4 stykker plommetomat
  • 0.5 dl persille, hakket
  • salt og kvernet pepper

Mynteyoghurt

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker aubergine
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk, store
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.25 ts kanel
  • 1 klype sukker
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 4 stykker plommetomat
  • 0.5 dl persille, hakket
  • salt og kvernet pepper

Mynteyoghurt

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • salt og kvernet pepper
Del auberginene på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet, men ikke gjennom skinnet. Pensle snittflaten godt med olje og dryss over litt salt.
Legg auberginene på et stekebrett og bak dem i ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter, til kjøttet har blitt så mykt at du kan skrape det ut med en skje.
Rens og skjær løk, paprika og hvitløk i tynne skiver. Bruk en raus skvett med olje i stekepannen, og stek grønnsakene over middels varme til løken er myk, gyllen og karamellisert.
Tilsett kanel, sukker og chili. Flå tomatene, fjern kjernene og hakk opp tomatkjøttet.
Skrap ut kjøttet fra auberginene uten å ødelegge skinnet. Grovhakk auberginekjøttet og bland det sammen med tomatene og løken i pannen. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen tilbake i aubergineskallet. Har du mer olje igjen, kan du dryppe den over til slutt. Varm de fylte auberginene noen minutter i ovnen før servering.
Bland sammen yoghurt og mynte og smak til med salt og pepper. Server de fylte auberginene varme med mynteyoghurt.
woman cooking

Bon appetit!

Del auberginene på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet, men ikke gjennom skinnet. Pensle snittflaten godt med olje og dryss over litt salt.
Legg auberginene på et stekebrett og bak dem i ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter, til kjøttet har blitt så mykt at du kan skrape det ut med en skje.
Rens og skjær løk, paprika og hvitløk i tynne skiver. Bruk en raus skvett med olje i stekepannen, og stek grønnsakene over middels varme til løken er myk, gyllen og karamellisert.
Tilsett kanel, sukker og chili. Flå tomatene, fjern kjernene og hakk opp tomatkjøttet.
Skrap ut kjøttet fra auberginene uten å ødelegge skinnet. Grovhakk auberginekjøttet og bland det sammen med tomatene og løken i pannen. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen tilbake i aubergineskallet. Har du mer olje igjen, kan du dryppe den over til slutt. Varm de fylte auberginene noen minutter i ovnen før servering.
Bland sammen yoghurt og mynte og smak til med salt og pepper. Server de fylte auberginene varme med mynteyoghurt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?