Til hovedinnhold

Greske kjøttboller med harissamajones

45 min
23 varer
867
Greske kjøttboller med harissamajones

Lyst på noe smått og godt? Servér Lise Finckenhagens greske kjøttboller sammen med harissamajones, granateplesalat og fennikel- og appelsinsalat med sprø kapers. Du kan selvfølgelig droppe kapersen hvis ønskelig. Et alternativ til kapers kan være hakkede ristede valnøtter eller pistasjnøtter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøttdeig, eller kjøttdeig av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss spisskummen, malt eller knust
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 - 1 ts kanel
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 dl friske urter, hakkede, som bladpersille, koriander og mynte
  • 2 ss olivenolje

Harissamajones

  • 2 dl majones
  • 2 - 3 ts harissa
  • sitronsaft

Granateplesalat

  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 4 ss persille, hakket
  • 3 ss olivenolje, god
  • flaksalt
  • 1 håndfull ruccolasalat, (kan sløyfes)

Fennikel- og appelsinsalat med sprø kapers

  • 1 stk fennikel, liten
  • 2 stykker rød appelsin
  • sitronsaft
  • olivenolje
  • flaksalt
  • 2 - 3 ss kapers
  • olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammekjøttdeig, eller kjøttdeig av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss spisskummen, malt eller knust
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 - 1 ts kanel
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 dl friske urter, hakkede, som bladpersille, koriander og mynte
  • 2 ss olivenolje

Harissamajones

  • 2 dl majones
  • 2 - 3 ts harissa
  • sitronsaft

Granateplesalat

  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 4 ss persille, hakket
  • 3 ss olivenolje, god
  • flaksalt
  • 1 håndfull ruccolasalat, (kan sløyfes)

Fennikel- og appelsinsalat med sprø kapers

  • 1 stk fennikel, liten
  • 2 stykker rød appelsin
  • sitronsaft
  • olivenolje
  • flaksalt
  • 2 - 3 ss kapers
  • olje, nøytral

Grillede kjøttboller

Kna alle ingrediensene godt sammen. Fukt hendene med vann og form farsen til 12 avlange kjøttboller.
Pensle kjøttbollene med litt olje og grill dem over middelshøy til høy varme i cirka 10 minutter, eller til farsen er gjennomstekt.
Snu kjøttbollene underveis, slik at de blir jevnt grillet.

Harissamajones

Rør sammen majones og harissa og smak til med noen dråper sitronsaft. Server majonesen som en dipp til kjøttbollene.

Granateplesalat

Del granateple på to langs med «ekvator».
Hold granateplet over en bolle. Slå på skallet med baksiden av en skje slik at kjernene løsner og faller ned i bollen.
Bland inn rødløk, persille, olivenolje og en klype salt. Bland inn salatbladene rett før servering.

Fennikel- og appelsinsalat med sprø kapers

Tørk kapersen på kjøkkenpapir.
Varm et par cm olje i en liten tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter kapersen til den springer ut som en liten blomst og blir gyllen og sprø.
Løft de sprø kapersene opp av oljen og over på kjøkkenpapir.
Rens og skjær fennikelen i tynne skiver, jo tynnere – desto bedre. Bruk gjerne en asparges-skreller til den jobben.
Skjær skallet av appelsinene, og skjær appelsinene i tynne skiver eller små biter.
Bland sammen fennikel og appelsin, tilsett noen dråper sitronsaft, litt olivenolje og en klype salt. Dryss over kapers rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Grillede kjøttboller

Kna alle ingrediensene godt sammen. Fukt hendene med vann og form farsen til 12 avlange kjøttboller.
Pensle kjøttbollene med litt olje og grill dem over middelshøy til høy varme i cirka 10 minutter, eller til farsen er gjennomstekt.
Snu kjøttbollene underveis, slik at de blir jevnt grillet.

Harissamajones

Rør sammen majones og harissa og smak til med noen dråper sitronsaft. Server majonesen som en dipp til kjøttbollene.

Granateplesalat

Del granateple på to langs med «ekvator».
Hold granateplet over en bolle. Slå på skallet med baksiden av en skje slik at kjernene løsner og faller ned i bollen.
Bland inn rødløk, persille, olivenolje og en klype salt. Bland inn salatbladene rett før servering.

Fennikel- og appelsinsalat med sprø kapers

Tørk kapersen på kjøkkenpapir.
Varm et par cm olje i en liten tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter kapersen til den springer ut som en liten blomst og blir gyllen og sprø.
Løft de sprø kapersene opp av oljen og over på kjøkkenpapir.
Rens og skjær fennikelen i tynne skiver, jo tynnere – desto bedre. Bruk gjerne en asparges-skreller til den jobben.
Skjær skallet av appelsinene, og skjær appelsinene i tynne skiver eller små biter.
Bland sammen fennikel og appelsin, tilsett noen dråper sitronsaft, litt olivenolje og en klype salt. Dryss over kapers rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?