Til hovedinnhold

Hummus med sitronolje

20 min
13 varer
449
Hummus med sitronolje

Manger er blitt glad i retten hummus, som stammer fra MIdtøsten. Det å lage hummus selv er kanskje enklere enn du tror, bare prøv deg på denne oppskriften med sitronolje, kokte kikerter og krydder. Retten passer like godt som meze, tilbehør og dipp. Kikertene til hummusen bør bløtlegges over natten og kokes i cirka 2,5 time. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 450 g kikerter, tørkede
  • 1 ss bakepulver
  • 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • salt

Sitrontopping

  • 1.5 stk sitron, saften
  • 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 1 klype tørket chili
  • 0.5 stk grønn chili

Til servering

  • olivenolje
  • persille, hakket
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver
  • kikerter, kokte

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 450 g kikerter, tørkede
  • 1 ss bakepulver
  • 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • salt

Sitrontopping

  • 1.5 stk sitron, saften
  • 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 1 klype tørket chili
  • 0.5 stk grønn chili

Til servering

  • olivenolje
  • persille, hakket
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver
  • kikerter, kokte
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet og skyll kikertene i kaldt vann.
Ha kikertene over i en romslig kasserolle og hell i vann til det står 3 cm over ertene. Tilsett 0,5 ss bakepulver og kok opp.
Kok kikertene over svak varme under lokk i cirka 2,5 time, eller til ertene er helt møre. La kikertene få avkjøle seg litt i kokevannet før du heller alt over i et dørslag. Ta vare på et par desiliter av kokevannet.
Kjør kikertene i en hurtigmikser sammen med tahinien. Tilsett sitronsaft og hvitløk, og kjør til en jevn mos. Spe med litt av kokevannet (cirka 0,5 – 1 dl) til passende konsistens. Smak til med salt.
Bland sammen alle ingrediensene til toppingen.
Server helst hummusen lun og nylaget. Lag et krater i midten som fylles med sitrontopping, en god stråle olivenolje, noen hele kokte kikerter, grovhakket persille og et dryss med spisskummen og paprika.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet og skyll kikertene i kaldt vann.
Ha kikertene over i en romslig kasserolle og hell i vann til det står 3 cm over ertene. Tilsett 0,5 ss bakepulver og kok opp.
Kok kikertene over svak varme under lokk i cirka 2,5 time, eller til ertene er helt møre. La kikertene få avkjøle seg litt i kokevannet før du heller alt over i et dørslag. Ta vare på et par desiliter av kokevannet.
Kjør kikertene i en hurtigmikser sammen med tahinien. Tilsett sitronsaft og hvitløk, og kjør til en jevn mos. Spe med litt av kokevannet (cirka 0,5 – 1 dl) til passende konsistens. Smak til med salt.
Bland sammen alle ingrediensene til toppingen.
Server helst hummusen lun og nylaget. Lag et krater i midten som fylles med sitrontopping, en god stråle olivenolje, noen hele kokte kikerter, grovhakket persille og et dryss med spisskummen og paprika.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?