Til hovedinnhold

Grønn aioli

10 min
7 varer
216
Aioli med urter

Aioli med urter passer bra som tilbehør til fisk. Bruk gjerne friske urter som basilikum, persille, kjørvel, gressløk og/eller estragon. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, stort, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 4 ss friske urter, hakkede
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, stort, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 4 ss friske urter, hakkede
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper
Ha alle ingrediensene over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne og løft/dra stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser. Smak til med salt og pepper og litt mer sitronsaft om nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne og løft/dra stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser. Smak til med salt og pepper og litt mer sitronsaft om nødvendig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?