Til hovedinnhold

17.mai-kake i rødt, hvitt og blått med blomster

1 h 30 min
10 varer
92
17.mai-kake i rødt, hvitt og blått med blomster

17.mai-kake i rødt, hvitt og blått med blomster er perfekt på nasjonaldagen, og en lekrere 17. mai-kake skal du lete lenge etter!

Denne kaken i rødt, hvitt og blått er dekket med frosting og retroinspirerte marsipanblomster. Og bare vent til du åpner kaken!

Til denne kaken brukes to 20 cm springformer og en 15 cm springform.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 650 g smør, romtemperert
  • 650 g sukker, finkornet
  • 10 stykker egg, store
  • 650 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver
  • konditorfarge, rød og blå, helst gelefarge

Ostekrem

  • 4 ss sitronsaft
  • 200 g meierismør
  • 300 g kremost
  • 600 g melis

Slik gjør du:

  • 650 g smør, romtemperert
  • 650 g sukker, finkornet
  • 10 stykker egg, store
  • 650 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver
  • konditorfarge, rød og blå, helst gelefarge

Ostekrem

  • 4 ss sitronsaft
  • 200 g meierismør
  • 300 g kremost
  • 600 g melis
Forvarm ovnen til 150 grader. Kle to 20 cm springformer og en 15 cm springform med bakepapir.
Visp smør og sukker til lys smørkrem. Visp inn eggene, to og to om gangen.
Sikt sammen mel og bakepulver, og bland melet inn i røren. Bland godt, røren skal bli helt glatt og jevn.
Farg to tredjedeler av røren rød og den siste delen blå. Hell den blå røren i en 20 cm form og fordel den røde kakerøren i de to andre formene.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 45 minutter, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kakene på rist og ta dem ut av formene.
Del alle kakene i to jevne lag. Husk at det blå laget skal være tynnere enn de røde, så kanskje bør du dele den blå kaken i tre lag.
Skjær til den ene blå kakebunnen slik at den passer til den minste kaken.
Lag ostekremen. Visp romtemperert smør, ost og sitronsaft godt sammen. Tilsett melis og visp til kremen blir helt glatt.
Bygg kakene sammen med ostekrem mellom lagene og den blå bunnen i midten. Kle begge kakene utvendig med et jevnt lag ostekrem og sett den minste kaken oppå den største. Pynt med marsipanblomster.
Bygg kakene sammen med ostekrem mellom lagene og den blå bunnen i midten. Kle begge kakene utvendig med et jevnt lag ostekrem og sett den minste kaken oppå den største. Pynt med marsipanblomster.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 150 grader. Kle to 20 cm springformer og en 15 cm springform med bakepapir.
Visp smør og sukker til lys smørkrem. Visp inn eggene, to og to om gangen.
Sikt sammen mel og bakepulver, og bland melet inn i røren. Bland godt, røren skal bli helt glatt og jevn.
Farg to tredjedeler av røren rød og den siste delen blå. Hell den blå røren i en 20 cm form og fordel den røde kakerøren i de to andre formene.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 45 minutter, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kakene på rist og ta dem ut av formene.
Del alle kakene i to jevne lag. Husk at det blå laget skal være tynnere enn de røde, så kanskje bør du dele den blå kaken i tre lag.
Skjær til den ene blå kakebunnen slik at den passer til den minste kaken.
Lag ostekremen. Visp romtemperert smør, ost og sitronsaft godt sammen. Tilsett melis og visp til kremen blir helt glatt.
Bygg kakene sammen med ostekrem mellom lagene og den blå bunnen i midten. Kle begge kakene utvendig med et jevnt lag ostekrem og sett den minste kaken oppå den største. Pynt med marsipanblomster.
Bygg kakene sammen med ostekrem mellom lagene og den blå bunnen i midten. Kle begge kakene utvendig med et jevnt lag ostekrem og sett den minste kaken oppå den største. Pynt med marsipanblomster.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?