Til hovedinnhold

Raw-kake - Iskake med bringebær

3 h
13 varer
213
Raw-kake: Iskake med bringebær

I Raw-kake - Iskake med bringebær er det kombinasjonen av rødbete og bringebær man har gått for.

Her er det cashewnøtter som står for kremen og dadler er søtstoffet i bunnen, og du kommer ikke til å savne smør, sukker og fløte. Dette er en enestående måte å få i seg både kake og grønnsaker på!

Vær klar over at cashewnøttene må bløtlegges i 3-4 timer for å få en myk og kremet konsistens. Mengden honning i fyllet kan du justere etter smak.

Til denne oppskriften trenger du en rund form, 20 centimeter i diameter.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 100 g valnøtter
  • 1 dl kokos, revet
  • 1 dl havregryn
  • 1 ss kokosolje, smeltet
  • 5 stykker dadler
  • 1 klype salt

Fyll

  • 200 g cashewnøtter, bløtlagt i vann i 3-4 timer
  • 1 stk rødbet, liten/mellomstor
  • 4 dl bringebær
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 3 ss honning, flytende, eller agavesirup/lønnesirup

Forslag til pynt

  • bringebær, eller bjørnebær/granateplekjerner
  • spiselige blomster, eller syreblader

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g valnøtter
  • 1 dl kokos, revet
  • 1 dl havregryn
  • 1 ss kokosolje, smeltet
  • 5 stykker dadler
  • 1 klype salt

Fyll

  • 200 g cashewnøtter, bløtlagt i vann i 3-4 timer
  • 1 stk rødbet, liten/mellomstor
  • 4 dl bringebær
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 3 ss honning, flytende, eller agavesirup/lønnesirup

Forslag til pynt

  • bringebær, eller bjørnebær/granateplekjerner
  • spiselige blomster, eller syreblader
Kle formen med bakepapir.
Bruk en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin og finhakk valnøttene. Tilsett kokos og havregryn og kjør i noen sekunder til alt er godt blandet og havregrynene er knust.
Ha i kokosolje, grovhakkede dadler og en klype salt. Kjør alt sammen til en jevn og litt klebrig masse.
Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen, og sett den kjølig så lenge.
Kjør cashewnøttene, som har ligget i bløt 3-4 timer, i en hurtigmikser sammen med en skvett av bløtevannet. Kjør helt til konsistensen er glatt og kremet som fint peanøttsmør. Tilsett litt mer vann hvis nødvendig.
Skrell og riv rødbeten til fin mos på et rivjern. Ha rødbet, bringebær, kokosolje, sitronsaft, vanilje og honning sammen med cashewnøttene og kjør alt til en glatt krem. Konsistensen skal være som tykk yoghurt.
Hell fyllet over i formen og sett kaken i fryseren. Tin litt og pynt kaken før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir.
Bruk en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin og finhakk valnøttene. Tilsett kokos og havregryn og kjør i noen sekunder til alt er godt blandet og havregrynene er knust.
Ha i kokosolje, grovhakkede dadler og en klype salt. Kjør alt sammen til en jevn og litt klebrig masse.
Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen, og sett den kjølig så lenge.
Kjør cashewnøttene, som har ligget i bløt 3-4 timer, i en hurtigmikser sammen med en skvett av bløtevannet. Kjør helt til konsistensen er glatt og kremet som fint peanøttsmør. Tilsett litt mer vann hvis nødvendig.
Skrell og riv rødbeten til fin mos på et rivjern. Ha rødbet, bringebær, kokosolje, sitronsaft, vanilje og honning sammen med cashewnøttene og kjør alt til en glatt krem. Konsistensen skal være som tykk yoghurt.
Hell fyllet over i formen og sett kaken i fryseren. Tin litt og pynt kaken før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?