Til hovedinnhold

Karamellisert pastinakk med lime og peanøttkrokan

30 min
6 varer
51
Karamellisert pastinakk med lime og peanøttkrokan

Pastinakk har jo mye sødme i utgangspunktet, og etter koking og karamellisering vil pastinakken minne forbausende mye om stekt banan. Bare pass på at du ikke velger persillerot, den vil gi et ganske annet resultat…

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk pastinakk, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 4 ss smør
  • 1 stk lime

Til servering

  • 4 kule vaniljeis, eller kokossorbet

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl peanøtter, grovhakkede, ristede og salte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk pastinakk, mellomstore
  • 4 ss sukker
  • 4 ss smør
  • 1 stk lime

Til servering

  • 4 kule vaniljeis, eller kokossorbet

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl peanøtter, grovhakkede, ristede og salte
Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene litt fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv (en brødkniv egner seg godt til den jobben).
Skrell pastinakken og del den i jevne biter/staver. Kok pastinakken mør i vann og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
Riv eller skjær limeskallet i tynne strimler (bruk kun det ytterste grønne, unngå å få med noen av det hvite). Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett smør og pastinakk. Stek pastinakkbitene gylne i karamellen. Press over limesaften og la det koke til det har dannet seg en tykk karamellsaus i pannen. Dryss over limeskall. Server den karamelliserte pastinakken med vaniljeis og et dryss av peanøttkrokan.
woman cooking

Bon appetit!

Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene litt fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv (en brødkniv egner seg godt til den jobben).
Skrell pastinakken og del den i jevne biter/staver. Kok pastinakken mør i vann og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
Riv eller skjær limeskallet i tynne strimler (bruk kun det ytterste grønne, unngå å få med noen av det hvite). Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett smør og pastinakk. Stek pastinakkbitene gylne i karamellen. Press over limesaften og la det koke til det har dannet seg en tykk karamellsaus i pannen. Dryss over limeskall. Server den karamelliserte pastinakken med vaniljeis og et dryss av peanøttkrokan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?