Til hovedinnhold

Syltetøy- og mascarponekake

3 h
14 varer
140
Syltetøy- og mascarponekake
Kristine Ilstad - Det søte liv

Syltetøy- og mascarponekake er en deilig kake som består av lyse, myke kakebunner fylt med jordbærsyltetøy og en nydelig mascarponekrem.

Strøssel laget av frysetørkede bringebær på toppen av kaken gir frisk og god smak.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunner

  • 2 stykker egg
  • 2.5 dl melk
  • 1 dl matolje, nøytral smak
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 400 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • 2.5 dl vann

Fyll

  • 400 g jordbærsyltetøy, tykt

Mascarponekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt

Pynt

  • 1 dl tørkede bringebær, strøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunner

  • 2 stykker egg
  • 2.5 dl melk
  • 1 dl matolje, nøytral smak
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 400 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 350 g hvetemel
  • 2.5 dl vann

Fyll

  • 400 g jordbærsyltetøy, tykt

Mascarponekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt

Pynt

  • 1 dl tørkede bringebær, strøssel
Varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, melk, olje og vanilje lett sammen. I en annen bolle blandes sukker, bakepulver, salt og hvetemel.
Ha det tørre i bollen med det våte. Tilsett også vannet og pisk deigen sammen i et par minutter så den blir helt jevn og klumpfri. Kakedeigen skal bli temmelig tynn i konsistensen.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter. De skal være gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten til krem. Tilsett mascarpone, melis og vaniljeekstrakt. Pisk dette sammen til en tykk og myk mascarponekrem.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy. Bre over et tykt lag mascarponekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy. Bre over et tykt lag mascarponekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.
Dryss over bringebærstrøssel til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, melk, olje og vanilje lett sammen. I en annen bolle blandes sukker, bakepulver, salt og hvetemel.
Ha det tørre i bollen med det våte. Tilsett også vannet og pisk deigen sammen i et par minutter så den blir helt jevn og klumpfri. Kakedeigen skal bli temmelig tynn i konsistensen.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter. De skal være gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten til krem. Tilsett mascarpone, melis og vaniljeekstrakt. Pisk dette sammen til en tykk og myk mascarponekrem.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy. Bre over et tykt lag mascarponekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy. Bre over et tykt lag mascarponekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.
Dryss over bringebærstrøssel til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?