Til hovedinnhold

Det søte livs kladdkake med karamell og krønsj

1 h
10 varer
937
Kristine Ilstad
Kristine Ilstad

Det søte livs kladdkake er utrolig lettvint å lage!

En bløt sjokoladekake dekkes med peanøtter og klatter av karamellisert melk, eller dulce de leche som det heter på spansk. Karamellisert melk fås kjøpt ferdiglaget på hermetikkboks. 

På toppen av kaken legges et lag med melkesjokolade som er blandet med sprø frokostblanding.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Sjokoladekake

  • 3 stk egg
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell

  • 2 dl peanøtter
  • 1 boks dulce de leche, karamellisert melk

Melkesjokoladekrønsj

  • 150 g melkesjokolade
  • 3 dl rice crispies, frokostblanding

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 3 stk egg
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell

  • 2 dl peanøtter
  • 1 boks dulce de leche, karamellisert melk

Melkesjokoladekrønsj

  • 150 g melkesjokolade
  • 3 dl rice crispies, frokostblanding
Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på store klatter karamellisert melk. Dryss over peanøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt.
Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.
Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.
Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.
Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.
Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på store klatter karamellisert melk. Dryss over peanøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt.
Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.
Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.
Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.
Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.
Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?