Til hovedinnhold

Samiske blodpannekaker til fest

30 min
6 varer
26
Samiske blodpannekaker til fest av Maret Ravdna Buljo.

Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
  • 2.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
  • 2.5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 5 dl hvetemel
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?