Samiske blodpannekaker til fest
30 min
6 varer
26
Dette er festvarianten av samiske blodpannekaker.
Oppskrift og foto av reingjeter og matformidler Maret Ravdna Buljo fra Kautokeino.
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
- 2.5 dl vann
- 1 ts salt
- 5 dl hvetemel
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 5 dl blod, rein, elg, sau, okse, sel, nise...
- 2.5 dl vann
- 1 ts salt
- 5 dl hvetemel
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.

Bon appetit!
Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
La røren svelle litt.
Stek blodpannekakene i varm stekepanne.
Server gjerne pannekakene med multer og mykost eller smøreost. Strø litt kandiserte frø eller multekjerner over.