Til hovedinnhold

Jordskokksuppe med grønnkål og grønnkålchips

30 min
13 varer
237
Jordskokksuppe med grønnkål og grønnkålchips

En fyldig og rustikk jordskokksuppe som blir ekstra god toppet med stekt grønnkål og grønnkålchips. 

Suppen kan også serveres med sprøstekt spekeskinke eller bacon og stekt jordskokk. 

Tips: Du kan eventuelt erstatte melkemengden med halvparten melk og halvparten kyllingkraft. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g jordskokk
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 8 dl melk
  • 150 g grønnkål
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • kajennepepper, eller tørket knust chili

tilbehør

  • bacon, sprøstekt
  • grønnkålchips
  • brød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g jordskokk
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 8 dl melk
  • 150 g grønnkål
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • kajennepepper, eller tørket knust chili

tilbehør

  • bacon, sprøstekt
  • grønnkålchips
  • brød
Vask og skrubb jordskokkene nøye. Bruk en liten kniv og skrap vekk eventuelle «flekker». Del jordskokkene i to eller i jevne skiver eller biter. Hakk løken og to av hvitløksfeddene.
Bruk en stor stekepanne og tilsett olje og smør. Stek jordskokkene sammen med løk og hvitløk over middels varme til jordskokkene er gylne og møre, cirka 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på bitene). Krydre med salt og pepper. Legg til side omtrent 1/3 av jordskokkene.
Hell melken (eventuelt melk og kraft) over resten av jordskokkene i pannen. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Kjør det hele i en hurtigmikser eller med en stavmikser til en jevn og litt tykk suppe. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Spe med mer melk eller kraft hvis nødvendig.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og del bladene i mindre biter. Fest det siste hvitløksfeddet til en gaffel. Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres grønnkålen (under omrøring med hvitløkgaffelen) i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, stekt jordskokk, grønnkål og grønnkålchips.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrubb jordskokkene nøye. Bruk en liten kniv og skrap vekk eventuelle «flekker». Del jordskokkene i to eller i jevne skiver eller biter. Hakk løken og to av hvitløksfeddene.
Bruk en stor stekepanne og tilsett olje og smør. Stek jordskokkene sammen med løk og hvitløk over middels varme til jordskokkene er gylne og møre, cirka 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på bitene). Krydre med salt og pepper. Legg til side omtrent 1/3 av jordskokkene.
Hell melken (eventuelt melk og kraft) over resten av jordskokkene i pannen. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Kjør det hele i en hurtigmikser eller med en stavmikser til en jevn og litt tykk suppe. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Spe med mer melk eller kraft hvis nødvendig.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og del bladene i mindre biter. Fest det siste hvitløksfeddet til en gaffel. Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres grønnkålen (under omrøring med hvitløkgaffelen) i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
Server suppen med sprøstekt spekeskinke eller bacon, stekt jordskokk, grønnkål og grønnkålchips.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?