Til hovedinnhold

Laks tataki

25 min
17 varer
1.3k
Laks tataki

Vår kjære laks er en svært takknemlig fisk som er mottakelig for det aller meste hva smak angår. Prøv deg på en variant av laks tataki. En skikkelig godbit som er rullet i sesamfrø og stekt raskt over høy varme. Visp sammen en dressing av blant annet soyasaus, sesamolje, lime, ingefær og jalapeño som du server ved siden av. Litt chilimajones i tillegg er helt topp!
Tips: Server gjerne ris til tatakien for et skikkelig mettende måltid. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g laksefilet, superfersk, helst ryggstykket, back loin
  • 4 ss sesamfrø
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking
  • 2 stk vårløk
  • 100 g edamamebønner, rensede, kokte (kan sløyfes)
  • 4 ss chilimajones
  • koriander, frisk
  • syltet ingefær

Dressing

  • 4 ss soyasaus, gjerne lys eller saltredusert
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss vann, kaldt
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss limesaft, ferskpresset
  • 1 ss sukker
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 ss sesamolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g laksefilet, superfersk, helst ryggstykket, back loin
  • 4 ss sesamfrø
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking
  • 2 stk vårløk
  • 100 g edamamebønner, rensede, kokte (kan sløyfes)
  • 4 ss chilimajones
  • koriander, frisk
  • syltet ingefær

Dressing

  • 4 ss soyasaus, gjerne lys eller saltredusert
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss vann, kaldt
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss limesaft, ferskpresset
  • 1 ss sukker
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 ss sesamolje
Pass på at fileten/loinen er helt fri for skinn, brunt fett og bein. Del laksen i to jevne stykker. Krydre hvert laksestykke med salt og kvernet pepper. Dryss sesamfrøene på en liten tallerken og rull laksen i sesamfrøene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek den sesampanerte laksen raskt på begge sider over høy varme. Fiske skal fortsatt være rå i midten. Løft laksen over på en liten fjøl og la den hvile et par minutter før du skjærer den i pene skiver med en skarp kniv. Server skivene toppet med finsnittet vårløk, koriander og edamamebønner og chilimajones hvis ønskelig. Server dressingen og syltet ingefær ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Pass på at fileten/loinen er helt fri for skinn, brunt fett og bein. Del laksen i to jevne stykker. Krydre hvert laksestykke med salt og kvernet pepper. Dryss sesamfrøene på en liten tallerken og rull laksen i sesamfrøene.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek den sesampanerte laksen raskt på begge sider over høy varme. Fiske skal fortsatt være rå i midten. Løft laksen over på en liten fjøl og la den hvile et par minutter før du skjærer den i pene skiver med en skarp kniv. Server skivene toppet med finsnittet vårløk, koriander og edamamebønner og chilimajones hvis ønskelig. Server dressingen og syltet ingefær ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?