Til hovedinnhold

Stekte kamskjell med hvitløk- og sitronsmør

20 min
10 varer
620
Stekte kamskjell med hvitløk- og sitronsmør

Kamskjell er nydelig luksus. Ferske kamskjell er selvsagt det aller beste, men de kan også kjøpes fryste. Det man uansett skal passe litt ekstra på - er tiden. Kamskjell trenger kun et kort, godt og varmt opphold i pannen. Oversteking kan føre til viskelærkonsistens, og det er det siste du ønsker når du først har gått til innkjøp av denne delikatessen. Et karamellisert smørbad derimot, med masse hvitløk og sitron (og nå er også amalfi-sitronene i sesong, bare nevner det), er midt i blinken. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk kamskjell, kun muskelen
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron
  • 100 g smør
  • 1 dl persille, hakket
  • tørket chili, en god klype, knust
  • ruccolasalat, kan sløyfes
  • salt og kvernet pepper

Til steking

  • olje, nøytral, eller klarnet smør

Til servering

  • brød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk kamskjell, kun muskelen
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, helst Amalfi-sitron
  • 100 g smør
  • 1 dl persille, hakket
  • tørket chili, en god klype, knust
  • ruccolasalat, kan sløyfes
  • salt og kvernet pepper

Til steking

  • olje, nøytral, eller klarnet smør

Til servering

  • brød
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Skjær av topp og bunn på sitronen. Skjær av skallet (pass på at du ikke fjerner for mye). Skjær ut hinnefrie sitronbåter/fileter og skjær dem i små biter.
Varm en stor stekepanne og stek kamskjellene raskt over høy varme i litt olje eller klaret smør. Stek i et lite minutt på hver side og krydre med salt og kvernet pepper. Legg kamskjellene over på en tallerken så lenge.
Senk temperaturen på pannen noe og ha i smøret. La det bruse til smøret blir karamellisert og nøttebrunt (men absolutt ikke brent), tilsett hvitløken underveis slik at den blir gyllen (ikke hardt stekt, da kan den bli besk). Ha kamskjellene tilbake i pannen slik at de får varmet seg raskt i smørbadet. Tilsett sitronbiter og hakket persiller. Dryss over en klype tørket chili og server kamskjellene med det samme. Med eller uten litt rucculasalat.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk eller finsnitt hvitløken. Skjær av topp og bunn på sitronen. Skjær av skallet (pass på at du ikke fjerner for mye). Skjær ut hinnefrie sitronbåter/fileter og skjær dem i små biter.
Varm en stor stekepanne og stek kamskjellene raskt over høy varme i litt olje eller klaret smør. Stek i et lite minutt på hver side og krydre med salt og kvernet pepper. Legg kamskjellene over på en tallerken så lenge.
Senk temperaturen på pannen noe og ha i smøret. La det bruse til smøret blir karamellisert og nøttebrunt (men absolutt ikke brent), tilsett hvitløken underveis slik at den blir gyllen (ikke hardt stekt, da kan den bli besk). Ha kamskjellene tilbake i pannen slik at de får varmet seg raskt i smørbadet. Tilsett sitronbiter og hakket persiller. Dryss over en klype tørket chili og server kamskjellene med det samme. Med eller uten litt rucculasalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?