Til hovedinnhold

Blåskjell med grønn curry og kokosmelk

20 min
13 varer
521
Blåskjell med grønn curry og kokosmelk

Blåskjell med grønn curry og kokosmelk er et bevis på at store, saftige blåskjell trives svært godt i selskap med en passe hot curry. Ikke er det vanskelig å tilberede heller. Du freser bare litt grønn curry med sjalottløk, hvitløk og ingefær før du heller i kokosmelk og blåskjell. Damp som vanlig til skjellene har åpnet seg og all den gode blåskjellkraften har blandet seg med den lysegrønne curry- og kokossausen. En skikkelig varmende vri på blåskjellene! Du kan også bruke rød currypaste til blåskjellene.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 stykker sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 4 ss curry paste, grønn
  • 3 dl kokosmelk, eller kokoskrem
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ts sukker
  • olje, nøytral
  • koriander
  • thai basilikum
  • lime, båter
  • brød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg blåskjell
  • 2 stykker sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 4 ss curry paste, grønn
  • 3 dl kokosmelk, eller kokoskrem
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ts sukker
  • olje, nøytral
  • koriander
  • thai basilikum
  • lime, båter
  • brød
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem. Fjern synlig «skjegg».
Rens og skjær løken i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken. Bruk en romslig tykkbunnet gryte, tilsett litt olje og fres sjalottløk, hvitløk og ingefær over middels høy varme under omrøring til løken er myk.
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i et par minutter. Rør inn kokosmelk, fishsauce og sukker. Gi det hele et oppkok og hell i blåskjellene.
Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg 5-6 minutter. Rist gjerne på gryten et par ganger underveis i dampingen.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over urter og server blåskjellene med lime til å presse over og godt brød til å suge opp all den gode kraften.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem. Fjern synlig «skjegg».
Rens og skjær løken i tynne skiver og finhakk eller finsnitt hvitløken. Bruk en romslig tykkbunnet gryte, tilsett litt olje og fres sjalottløk, hvitløk og ingefær over middels høy varme under omrøring til løken er myk.
Tilsett currypaste og fres videre under omrøring i et par minutter. Rør inn kokosmelk, fishsauce og sukker. Gi det hele et oppkok og hell i blåskjellene.
Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg 5-6 minutter. Rist gjerne på gryten et par ganger underveis i dampingen.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Dryss over urter og server blåskjellene med lime til å presse over og godt brød til å suge opp all den gode kraften.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?