Til hovedinnhold

Fruktig «brød» med gulrot og nøtter

1 h 30 min
16 varer
234
Fruktig «brød» med gulrot og nøtter

Dette brødet er en slags hybrid mellom müslibrød og gulrotkake. Den er god alene, og spesielt god til litt skarp ost. Oppskriften gir ett brød.
Tips: Gulrot kan byttes ut med søtpotet. Jo finere du river gulrøttene - jo mer saftig og kompakt blir «brødet».

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl sammalt hvete, finsiktet
  • 1.25 dl havregryn, lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 1 klype muskat
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1.5 dl honning, flytende
  • 3 dl gulrot, revet
  • 1 dl eple, revet
  • 1 dl rosiner
  • 1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
  • 0.5 dl gresskarkjerner

topping

  • 2 ss rosiner
  • 2 ss nøtter, hakkede
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 ts sesamfrø

Slik gjør du:

  • 2.5 dl sammalt hvete, finsiktet
  • 1.25 dl havregryn, lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 1 klype muskat
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1.5 dl honning, flytende
  • 3 dl gulrot, revet
  • 1 dl eple, revet
  • 1 dl rosiner
  • 1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
  • 0.5 dl gresskarkjerner

topping

  • 2 ss rosiner
  • 2 ss nøtter, hakkede
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 ts sesamfrø
Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?