Dette brødet er en slags hybrid mellom müslibrød og gulrotkake. Den er god alene, og spesielt god til litt skarp ost. Oppskriften gir ett brød. Tips: Gulrot kan byttes ut med søtpotet. Jo finere du river gulrøttene - jo mer saftig og kompakt blir «brødet».
1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
0.5 dl gresskarkjerner
topping
2 ss rosiner
2 ss nøtter, hakkede
2 ss gresskarkjerner
1 ts sesamfrø
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2.5 dl sammalt hvete, finsiktet
1.25 dl havregryn, lettkokte
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
0.5 ts malt ingefær
1 klype muskat
2 stk egg, store
1.5 dl olivenolje, mild
1.5 dl honning, flytende
3 dl gulrot, revet
1 dl eple, revet
1 dl rosiner
1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
0.5 dl gresskarkjerner
topping
2 ss rosiner
2 ss nøtter, hakkede
2 ss gresskarkjerner
1 ts sesamfrø
Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto