Til hovedinnhold

Hjemmelaget blodpudding

1 h 30 min
11 varer
21
Hjemmelaget blodpudding

Denne oppskriften har gått i arv i familien til kokk Live Krangnes Edvardsen. Mormoren hennes var med tippoldemoren og så på at den ble laget da hun var liten, og etter det har nye generasjoner lært seg oppskriften de også.

Det er ikke unormalt å sy tøyposer i pølseform til blodpuddingen og deretter koke den. Da er det imidlertid viktig å øke melmengden med noen gram.

Oppskrift av Live Krangnes Edvardsen. 

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1 l blod
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts ingefær, raspet
  • 1 g allehånde
  • 1 g nellik
  • 250 g spekk, hakket
  • 250 g ris, kokt
  • 100 g kavring, knust
  • 100 g rosiner
  • 100 g sukker
  • 50 g rugmel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l blod
  • 2 ts salt
  • 0.5 ts ingefær, raspet
  • 1 g allehånde
  • 1 g nellik
  • 250 g spekk, hakket
  • 250 g ris, kokt
  • 100 g kavring, knust
  • 100 g rosiner
  • 100 g sukker
  • 50 g rugmel
Sett ovnen på 120 grader.
Sil blodet i en bolle og pisk så det skummer. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt sammen.
Overfører røren til en kasserolle og gi det et oppkok under omrøring. Hell så blandingen over i en smurt form og stek i vannbad i en time.
Serveres med potet, gulrot og stekt flesk. Blodpudding er også godt med litt smør og sirup.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 120 grader.
Sil blodet i en bolle og pisk så det skummer. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt sammen.
Overfører røren til en kasserolle og gi det et oppkok under omrøring. Hell så blandingen over i en smurt form og stek i vannbad i en time.
Serveres med potet, gulrot og stekt flesk. Blodpudding er også godt med litt smør og sirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?