«Scotcheroos» er populære, amerikanske barer som får en «crunchy» konsistens fordi de lages med Rice Krispies-frokostblanding. I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen - og at de smaker digg! På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske «butterscotch chips» hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra. Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Bon appetit!
Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto