Til hovedinnhold

Scotcheroos: Sprø bar med sjokolade og karamell

1 h
7 varer
228
Scotcheroos: Sprø bar med sjokolade og karamell

«Scotcheroos» er populære, amerikanske barer som får en «crunchy» konsistens fordi de lages med Rice Krispies-frokostblanding. I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen - og at de smaker digg! 
På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske «butterscotch chips» hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra.
Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl sirup, hvit eller lys
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
  • 1.4 l rice crispies

Glasur

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g karamell, myk karamellfudge

Pynt

  • 50 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl sirup, hvit eller lys
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl peanøttsmør, kremete type
  • 1.4 l rice crispies

Glasur

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g karamell, myk karamellfudge

Pynt

  • 50 g kokesjokolade
Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett peanøttsmør. Rør godt.
Mål opp Rice Krispies og ha dette i en stor rørebolle. Hell over den varme peanøttsirupen. Rør godt så riskornene blir mest mulig jevnt dekket.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha blandingen i langpannen og press den fast og jevnt utover. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Smelt sjokoladen og karamellene sammen (gjøres over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn). Smør dette på toppen av risblandingen. Smelt resten av sjokoladen og ringle den over toppen av kaken som pynt. Avkjøl i en halvtime.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Løft riskaken ut av langpannen og del den i firkanter med en stor kniv.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Oppbevar barene i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?