Til hovedinnhold

Bløtkake til 17. mai

2 h 30 min
10 varer
394
Bløtkake til 17. mai

Lag bløtkake til 17. mai!

Denne kaken består av et lag jordbærkrem og et lag sjokoladekrem. Akkurat passe mektig, og så er den selvfølgelig toppet med bær pyntet i flaggets farger.

Ingredienser

10
porsjoner

Sukkerbrød, 24 cm

  • 4 stykker egg
  • 160 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 90 g potetmel
  • 1.5 ts bakepulver

Jordbærkrem

  • 300 g jordbær, gjerne frosne
  • 50 g sukker
  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 6 dl fløte
  • 50 g blåbær, rørte
  • 50 g mørk sjokolade, hakket
  • 2 dl jordbær, rørte
  • jordbær, til pynt
  • blåbær, til pynt

Slik gjør du:

Sukkerbrød, 24 cm

  • 4 stykker egg
  • 160 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 90 g potetmel
  • 1.5 ts bakepulver

Jordbærkrem

  • 300 g jordbær, gjerne frosne
  • 50 g sukker
  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 6 dl fløte
  • 50 g blåbær, rørte
  • 50 g mørk sjokolade, hakket
  • 2 dl jordbær, rørte
  • jordbær, til pynt
  • blåbær, til pynt
Varm ovnen til 150 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform.
Varm ovnen til 150 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Sukkerbrødet kan godt lages i forveien og fryses.
Del sukkerbrødet mens det er halvtint, da er det enklere å skjære jevne lag.
Tin bærene, hvis du bruker frosne, og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene.
Tin bærene, hvis du bruker frosne, og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpure i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Rør inn resten av jordbærpureen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpure i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Rør inn resten av jordbærpureen.
Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem og vend den inn i jordbærpureen. Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen, for da smelter kremen og mister masse volum.
Del sukkerbrødet i tre lag. Kle springformen (kun ringen) du brukte til sukkerbrødet med bakepapir. Legg det nederste sukkerbrødlaget på et fat og smør halvparten av de rørte jordbærene jevnt utover bunnen.
Del sukkerbrødet i tre lag. Kle springformen (kun ringen) du brukte til sukkerbrødet med bakepapir. Legg det nederste sukkerbrødlaget på et fat og smør halvparten av de rørte jordbærene jevnt utover bunnen.
Sett formen over og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem det forsiktig ned slik at kaken blir rett. Smør over resten av de rørte jordbærene.
Sett formen over og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem det forsiktig ned slik at kaken blir rett. Smør over resten av de rørte jordbærene.
Pisk 3 dl fløte til myk krem. Vend rørte blåbær og hakket sjokolade inn i kremen og bre kremen over kaken. Topp med det siste sukkerbrødet og sjekk at kaken er rett og fin.
Pisk 3 dl fløte til myk krem. Vend rørte blåbær og hakket sjokolade inn i kremen og bre kremen over kaken. Topp med det siste sukkerbrødet og sjekk at kaken er rett og fin.
La kaken stå i kjøleskapet til jordbærkremen har stivnet. Dette kan du med fordel gjøre dagen i forveien om du vil. Dekk til kaken slik at den ikke trekker til seg smak fra andre matvarer.
Løsne formen og dra av bakepapiret.
Løsne formen og dra av bakepapiret.
Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med bær og kremtopper.
Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med bær og kremtopper.
Server og nyt!
Server og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 150 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform.
Varm ovnen til 150 grader. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Sukkerbrødet kan godt lages i forveien og fryses.
Del sukkerbrødet mens det er halvtint, da er det enklere å skjære jevne lag.
Tin bærene, hvis du bruker frosne, og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene.
Tin bærene, hvis du bruker frosne, og kjør dem sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpure i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Rør inn resten av jordbærpureen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpure i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen. Rør inn resten av jordbærpureen.
Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem og vend den inn i jordbærpureen. Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen, for da smelter kremen og mister masse volum.
Del sukkerbrødet i tre lag. Kle springformen (kun ringen) du brukte til sukkerbrødet med bakepapir. Legg det nederste sukkerbrødlaget på et fat og smør halvparten av de rørte jordbærene jevnt utover bunnen.
Del sukkerbrødet i tre lag. Kle springformen (kun ringen) du brukte til sukkerbrødet med bakepapir. Legg det nederste sukkerbrødlaget på et fat og smør halvparten av de rørte jordbærene jevnt utover bunnen.
Sett formen over og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem det forsiktig ned slik at kaken blir rett. Smør over resten av de rørte jordbærene.
Sett formen over og fyll på med jordbærkrem. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem det forsiktig ned slik at kaken blir rett. Smør over resten av de rørte jordbærene.
Pisk 3 dl fløte til myk krem. Vend rørte blåbær og hakket sjokolade inn i kremen og bre kremen over kaken. Topp med det siste sukkerbrødet og sjekk at kaken er rett og fin.
Pisk 3 dl fløte til myk krem. Vend rørte blåbær og hakket sjokolade inn i kremen og bre kremen over kaken. Topp med det siste sukkerbrødet og sjekk at kaken er rett og fin.
La kaken stå i kjøleskapet til jordbærkremen har stivnet. Dette kan du med fordel gjøre dagen i forveien om du vil. Dekk til kaken slik at den ikke trekker til seg smak fra andre matvarer.
Løsne formen og dra av bakepapiret.
Løsne formen og dra av bakepapiret.
Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med bær og kremtopper.
Stivpisk resten av fløten og kle kaken med et tynt lag krem. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med bær og kremtopper.
Server og nyt!
Server og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?