Til hovedinnhold

Vegetarcurry med grove nudler

30 min
18 varer
1.6k
Vegetarcurry med grove nudler

Denne vegetarcurryen er proppfull av smak, sprø grønnsaker og grove nudler, og kokosmelken gjør sausen deilig tykk og fløyelsmyk. Hvor sterk den blir, avhenger av styrken på currypastaen du bruker. Det kan variere fra merke til merke. Vil du piffe den opp ytterligere, kan du tilsette litt finsnittet rød chili. Grønnsakene kan varieres etter hva du har tilgjengelig. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 150 g sukkererter
  • 2 stykker gulrøtter
  • 200 g nudler, fullkorn
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss red currypaste
  • 1 boks kokosmelk, (400 ml)
  • 2 ts sukker
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss lys soyasaus
  • 0.25 stk rødkål
  • 2 stykker vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • lime
  • olje, nøytral, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 150 g sukkererter
  • 2 stykker gulrøtter
  • 200 g nudler, fullkorn
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss red currypaste
  • 1 boks kokosmelk, (400 ml)
  • 2 ts sukker
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss lys soyasaus
  • 0.25 stk rødkål
  • 2 stykker vårløk
  • sesamfrø
  • koriander
  • lime
  • olje, nøytral, til steking
Skjær løk i tynne båter. Rens og del brokkolien i små buketter. Husk å bruke stilken også.
Rens og del sukkerertene i to. Skrell og skjær gulrøttene i strimler eller riv dem grovt. Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Varm en wok- eller stekepanne til den er rykende varm. Tilsett litt olje og stek grønnsakene - gjerne hver for seg - raskt over høy varme under omrøring til de er knapt møre.
Hell alt over på en stor tallerken etter hvert som grønnsakene er ferdigstekte.
Ha litt olje i pannen og fres ingefær og finhakket hvitløk under omrøring til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett currypasta og fres videre i et knapt minutt.
Rør inn kokosmelken og la det småputre i 5 minutter. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus.
Bland nudlene og alle grønnsakene sammen med sausen. Dryss over finsnittet rødløk, vårløk, sesamfrø og koriander.
Serveres gjerne med litt lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær løk i tynne båter. Rens og del brokkolien i små buketter. Husk å bruke stilken også.
Rens og del sukkerertene i to. Skrell og skjær gulrøttene i strimler eller riv dem grovt. Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Varm en wok- eller stekepanne til den er rykende varm. Tilsett litt olje og stek grønnsakene - gjerne hver for seg - raskt over høy varme under omrøring til de er knapt møre.
Hell alt over på en stor tallerken etter hvert som grønnsakene er ferdigstekte.
Ha litt olje i pannen og fres ingefær og finhakket hvitløk under omrøring til hvitløken blir myk og litt gyllen. Tilsett currypasta og fres videre i et knapt minutt.
Rør inn kokosmelken og la det småputre i 5 minutter. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus.
Bland nudlene og alle grønnsakene sammen med sausen. Dryss over finsnittet rødløk, vårløk, sesamfrø og koriander.
Serveres gjerne med litt lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?