Til hovedinnhold

Pizzaboller

2 h 30 min
17 varer
692
Pizzaboller med tomatsaus, pepperoni og ost

Runde, flate pizzaboller får man kjøpt i flere matbutikker, og de virker veldig populære. Hjemmelagde er de enda bedre! Du kan da dessuten styre hva du ønsker å ha som topping, og du kan også lure inn noe grovt mel i deigen så pizzabollene blir sunnere uten at noen merker forskjell. 

Oppskriften gir cirka 18 pizzaboller. Pizzabollene er fine å fryse og egner seg utmerket i matpakken, på tur eller som kveldsmat.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

10
porsjoner

Gjærdeig

  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g fint sammalt hvetemel
  • 600 g hvetemel

Pizzasaus

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • salt og kvernet pepper, etter smak
  • basilikum, etter smak

Topping

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g pepperoni
  • 1 boks cherrytomater
  • 400 g revet ost

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Gjærdeig

  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g fint sammalt hvetemel
  • 600 g hvetemel

Pizzasaus

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • salt og kvernet pepper, etter smak
  • basilikum, etter smak

Topping

  • 100 g kokt skinke
  • 100 g pepperoni
  • 1 boks cherrytomater
  • 400 g revet ost
Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37 grader). Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn. La deigen heve lunt i 1 time.
Lag pizzasausen i mellomtiden (med mindre du bruker ferdigkjøpt pizzasaus): Stek hakket løk og hvitløk i litt smør. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i et par minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser.
Del deigen i emner som veier 100 gram. Kjevle ut hvert emne til sirkler som er cirka 12 cm i diameter. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Dekk med pizzasaus og pass på at du får pizzasaus helt ut til kanten av deigen. Legg på strimler av kokt skinke og pepperoni. Dryss over revet ost. La pizzabollene etterheve i 20 minutter. Gjør samtidig ovnen klar ved å sette den på 220 grader.
Stek pizzabollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37 grader). Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn. La deigen heve lunt i 1 time.
Lag pizzasausen i mellomtiden (med mindre du bruker ferdigkjøpt pizzasaus): Stek hakket løk og hvitløk i litt smør. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i et par minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser.
Del deigen i emner som veier 100 gram. Kjevle ut hvert emne til sirkler som er cirka 12 cm i diameter. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Dekk med pizzasaus og pass på at du får pizzasaus helt ut til kanten av deigen. Legg på strimler av kokt skinke og pepperoni. Dryss over revet ost. La pizzabollene etterheve i 20 minutter. Gjør samtidig ovnen klar ved å sette den på 220 grader.
Stek pizzabollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?