Det er ikke bare «Grevinnen og Hovmesteren» som setter pris på Mulligatawny-suppe, det er også en av mine favoritter, og den kan fint lages helt uten kjøtt (eller høne). I den milde karrikrydrede suppa har jeg brukt både gulrøtter og søtpotet – noe som gjør den ganske sødmefull, men som igjen balanseres med friskhet fra epler. Med kokosmelk og røde linser er dette en utrolig mettende suppe som er både enkel, billig og knallgod.
Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter, søtpotet og eple i terninger.
Smelt smøret i en passende kasserolle/kjele og fres løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter, søtpotet og eple. La det hele frese videre under omrøring i cirka fem minutter.
Rør inn karri og tomater. Tilsett buljong, kok opp og la det hele småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.
Hell i kokosmelk og gi suppen et nytt oppkok. Bland inn ris eller linser, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server suppen toppet med koriander, en klatt rømme, en liten skje chutney og gjerne et lite dryss med nigellafrø. Server nanbrød ved siden av.
Bon appetit!
Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter, søtpotet og eple i terninger.
Smelt smøret i en passende kasserolle/kjele og fres løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter, søtpotet og eple. La det hele frese videre under omrøring i cirka fem minutter.
Rør inn karri og tomater. Tilsett buljong, kok opp og la det hele småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.
Hell i kokosmelk og gi suppen et nytt oppkok. Bland inn ris eller linser, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server suppen toppet med koriander, en klatt rømme, en liten skje chutney og gjerne et lite dryss med nigellafrø. Server nanbrød ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto