Til hovedinnhold

Fransk sjokolademoussekake

10 h
6 varer
946
Fransk sjokolademoussekake

Fransk sjokolademoussekake egner seg utmerket til festlige anledninger.

På fransk heter kaken "Dur Mou" som betyr “fast og myk”. Dette viser nok til konsistensen på kaken, som består av en fast del og en bløt del. Kaken består nemlig av delvis stekt og delvis ustekt sjokolademousse.

Kaken er fantastisk nydelig og anbefales varmt!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 280 g smør
  • 280 g mørk sjokolade
  • 280 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 9 stykker eggeplomme
  • 9 stykker eggehvite

Slik gjør du:

  • 280 g smør
  • 280 g mørk sjokolade
  • 280 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 9 stykker eggeplomme
  • 9 stykker eggehvite
Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?