Til hovedinnhold

Karamellpudding uten fløte

3 h
4 varer
337
Karamellpudding uten fløte

Karamellpudding uten fløte, og med ekte vanilje og myk pisket krem, til ære for sjefskokken Ingrid Espelid Hovig. Karamellpudding er en ekte klassiker på dessertbordet, og er for mange en tradisjon. Selv om selve karamellpuddingen lages uten fløte, er det godt å ha pisket krem ved siden av. Lag gjerne litt ekstra karamellsaus ved siden av, slik at du er sikker på det blir nok saus til alle. Smak gjerne sausen til med klunk konjakk eller whisky.  
Merk at karamellpudding må lages dagen i forveien og holder seg cirka fire dager godt innpakket i kjøleskapet.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 l melk
  • 1 stk vaniljestang, saftig
  • 1 dl sukker
  • 10 stk egg, mellomstore/store

Til glasering

  • 2 dl sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 l melk
  • 1 stk vaniljestang, saftig
  • 1 dl sukker
  • 10 stk egg, mellomstore/store

Til glasering

  • 2 dl sukker
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, (1,5 - 2 l). Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert melken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i et vannbad med nok kokende vann til at det kommer over halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2,5 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg. Er du usikker på om puddingen er ferdig, kan du stikke i den med en kniv. Sitter det igjen væske på kniven kan du la den stå fem minutter til før du sjekker på nytt. Er kniven helt ren er puddingen ferdig.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk.
Serveres med myk pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell karamellen i en avlang brødform, (1,5 - 2 l). Hold formen med et kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg. Vend på formen så bunnen er jevnt dekket.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker og vanilje. Sett til side og avkjøl blandingen. Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Ikke visp for mye - da kan det bli luftbobler i puddingen.
Visp den avkjølte/romtemperert melken inn i eggeblandingen. Sil og hell blandingen over i formen som er dekket med karamell.
Sett formen over i et vannbad med nok kokende vann til at det kommer over halvveis opp på formen. Bak karamellpuddingen ved 130 grader i cirka 2,5 timer, eller til puddingen akkurat har satt seg. Er du usikker på om puddingen er ferdig, kan du stikke i den med en kniv. Sitter det igjen væske på kniven kan du la den stå fem minutter til før du sjekker på nytt. Er kniven helt ren er puddingen ferdig.
Ta formen ut av vannbadet og la den stå på benken til den har fått romtemperatur. Dekk den så godt til og la den stå i kjøleskapet natten over.
Dra en kniv forsiktig langs med kanten på puddingen for å løsne den. Vend puddingen ut på et passende fat, helst med en liten kant, så ikke sausen renner vekk.
Serveres med myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?