Til hovedinnhold

Rekecocktail

1 h
16 varer
455
Rekecocktail

Rekecocktail med tvistet sitron er noe av det jeg forbinder med maten til Ingrid Espelid Hovig. Denne oppskriften er en hyllest til sjefskokken selv!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g reker, pillede
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk agurk
  • 50 g ørretrogn, eller løyrom-, sik- eller lodderogn
  • 1 stk hjertesalat
  • dill, frisk, til pynt
  • sitron, i skiver eller båter, til pynt
  • toast, til servering

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 2 ss chilisaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts worcestershiresaus
  • 1 ss konjakk, kan sløyfes
  • 1 ss dill, hakket
  • salt og kvernet pepper, evt. kajennepepper
  • sitronsaft, noen dråper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g reker, pillede
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk agurk
  • 50 g ørretrogn, eller løyrom-, sik- eller lodderogn
  • 1 stk hjertesalat
  • dill, frisk, til pynt
  • sitron, i skiver eller båter, til pynt
  • toast, til servering

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 2 ss chilisaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts worcestershiresaus
  • 1 ss konjakk, kan sløyfes
  • 1 ss dill, hakket
  • salt og kvernet pepper, evt. kajennepepper
  • sitronsaft, noen dråper
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt pepper og et par dråper sitronsaft. Rens og skjær avokadoen i små terninger. Del agurken på langs og skrap vekk den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger.
Bland sammen reker, avokado, agurk og halvparten av rognen. Rens salaten. Legg til side fire små blader og skjær resten av salaten i strimler. Fordel salatblader og strimlet salat i fire pene glass. Fordel rekeblandingen og pynt med resten av rognen, litt ekstra dill og en sitronskive eller sitronbåt.
Serveres med toast.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt pepper og et par dråper sitronsaft. Rens og skjær avokadoen i små terninger. Del agurken på langs og skrap vekk den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger.
Bland sammen reker, avokado, agurk og halvparten av rognen. Rens salaten. Legg til side fire små blader og skjær resten av salaten i strimler. Fordel salatblader og strimlet salat i fire pene glass. Fordel rekeblandingen og pynt med resten av rognen, litt ekstra dill og en sitronskive eller sitronbåt.
Serveres med toast.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?