Til hovedinnhold

Jørgen Dons' julecocktail: Mors multer

25 min
8 varer
76
Jørgen Dons' julecocktail: Mors multer

Denne friske multecoktailen smaker herlig til jul og nyttår.
- Man kan også lekke et kremlokk over drinken. Da minner den mer om multekrem, tipser barsjef ved Raus bar, Jørgen Dons.
PS: Tiden er ikke medregnet at sirupen får stå 24 timer.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø
LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
woman cooking

Bon appetit!

LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?