Til hovedinnhold

Jørgen Dons' julecocktail: Mors multer

25 min
8 varer
66
Jørgen Dons' julecocktail: Mors multer

Denne friske multecoktailen smaker herlig til jul og nyttår.
- Man kan også lekke et kremlokk over drinken. Da minner den mer om multekrem, tipser barsjef ved Raus bar, Jørgen Dons.
PS: Tiden er ikke medregnet at sirupen får stå 24 timer.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø
LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
woman cooking

Bon appetit!

LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?