Til hovedinnhold

Riskrem-brûlée med hyllebærsaus

30 min
8 varer
100
Riskrem-brûlée servert med hyllebærsaus
Sara Johannessen Meek

Riskrem passer når som helst i julen. Som en liten variasjon til den klassiske riskremen med rød saus har jeg drysset riskremen med sukker for så å karamellisere overflaten slik at riskremen blir dekket med et tynt lag sprø «karamell», altså en slags riskrem-brûlée. Den klassiske røde sausen har blitt til hyllebærsaus, rett og slett fordi jeg hadde nydelig hjemmelaget saft stående som jeg har fått av en venn.

Har du noe annet godt på lur er det absolutt ingenting i veien for å eksperimentere litt på egenhånd, som for eksempel med saft av bringebær, rips, jordbær eller plomme.
Tips: En superenkel bringebærsaus kan også lages av frosne bringebær som tines og kjøres med en stavmikser med litt sukker etter smak. Gni sausen gjennom en sil hvis du vil fjerne frøene. Pasjonsfruktsaus er også veldig godt til riskrem, eller hva med multesaus?

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 ss sukker, finkornet
  • 400 g kokt risgrøt
  • 2.5 dl fløte
  • sukker, til glasering, helst cassonadesukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann, kaldt

Hyllebærsaus

  • 2 dl hyllebærsaft, eller -sirup

Til servering

  • ristede nøtter, hakkede, eller krokan/brente mandler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 ss sukker, finkornet
  • 400 g kokt risgrøt
  • 2.5 dl fløte
  • sukker, til glasering, helst cassonadesukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann, kaldt

Hyllebærsaus

  • 2 dl hyllebærsaft, eller -sirup

Til servering

  • ristede nøtter, hakkede, eller krokan/brente mandler
Kok opp saft og vann. Juster mengden hvis nødvendig, sausen skal være mye sterkere enn vanlig «saft». Rør sammen potetmel og kaldt vann. Hold sausen ved kokepunktet og rør inn potetmelet litt etter litt, til sausen blir passe tykk. Sausen skal ikke koke etter at potetmeljevningen er tilsatt. Avkjøl sausen før servering.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig. Vend inn myk pisket krem.
Fordel riskremen i serveringskåler. Dryss over et jevnt lag med sukker og karamelliser sukkeret med en créme-brûlée-brenner. Vær rask når du gjør dette slik at ikke kremen smelter helt.
Serveres straks med rød saus. Dryss over hakkede nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp saft og vann. Juster mengden hvis nødvendig, sausen skal være mye sterkere enn vanlig «saft». Rør sammen potetmel og kaldt vann. Hold sausen ved kokepunktet og rør inn potetmelet litt etter litt, til sausen blir passe tykk. Sausen skal ikke koke etter at potetmeljevningen er tilsatt. Avkjøl sausen før servering.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig. Vend inn myk pisket krem.
Fordel riskremen i serveringskåler. Dryss over et jevnt lag med sukker og karamelliser sukkeret med en créme-brûlée-brenner. Vær rask når du gjør dette slik at ikke kremen smelter helt.
Serveres straks med rød saus. Dryss over hakkede nøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?