Til hovedinnhold

Pepperkake-gevir til Donna Hays formkake

1 h 30 min
7 varer
9
Pepperkake formet som gevir på formkake

Denne oppskriften gir 14 pepperkaker formet som gevir, som kan brukes som pynt på Donna Hays formkaker med tranebær og fiken.
Tips: Mixed spice er en søt krydderblanding som består av kanel, muskat og allehånde. Den kan også inneholde for eksempel nellik og ingefær. Ifølge BBC Good Food kan du lage din egen mixed spice ved å blande 1 ss malt allehånde, 1 ss malt kanel, 1 ss malt muskat, 2 ts malt muskatblomme, 1 ts malt nellik, 1 ts malt koriander og 1 ts malt ingefær. Oppbevar i et tett glass.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 90 g brunt sukker, lyst
  • 230 g sirup
  • 375 g hvetemel, siktet
  • 1 ts natron, siktet
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts mixed spice

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 90 g brunt sukker, lyst
  • 230 g sirup
  • 375 g hvetemel, siktet
  • 1 ts natron, siktet
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts mixed spice
Pisk smør og sukker med en håndmikser i 10-12 minutter eller til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen, tilsett sirup, mel, natron, ingefær og mixed spice. Bland til en jevn deig.
Rull deigen ut mellom to bakeark til den er cirka 4 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk et bakebrett med non-stick-papir. Stikk ut 14 pepperkaker med en gevir-pepperkakeform à 11 cm. Legg dem på bakebrettet, og stek dem i 10-12 minutter eller til de er gylne. Kjøl dem helt ned på bakebrettet før servering
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker med en håndmikser i 10-12 minutter eller til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen, tilsett sirup, mel, natron, ingefær og mixed spice. Bland til en jevn deig.
Rull deigen ut mellom to bakeark til den er cirka 4 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk et bakebrett med non-stick-papir. Stikk ut 14 pepperkaker med en gevir-pepperkakeform à 11 cm. Legg dem på bakebrettet, og stek dem i 10-12 minutter eller til de er gylne. Kjøl dem helt ned på bakebrettet før servering
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?