Til hovedinnhold

Marsipanbrød med sjokolade

1 h
9 varer
105
Marsipanbrød med sjokolade

Lag marsipanbrød med sjokolade hvis du vil prøve en ny konfekt. Salte mandler til marsipanbrødet kan kjøpes ferdig, eller du kan lage det selv. 

Med denne oppskriften kan du enkelt gjøre forandringer etter eget ønske. Bland gjerne marsipanen med noe annet godt du liker, som for eksempel lakris.

Denne oppskriften gir fire små marsipanbrød, cirka 40 biter.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g marsipan, 50% mandler
  • 20 g bringebær, frysetørkede
  • 150 g nougat
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 ss mandler, salte, hakkede

Salte mandler

  • 200 g mandler, skåldede, gjerne spanske
  • 2 ss flaksalt, knust
  • sukker, en god klype
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g marsipan, 50% mandler
  • 20 g bringebær, frysetørkede
  • 150 g nougat
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 ss mandler, salte, hakkede

Salte mandler

  • 200 g mandler, skåldede, gjerne spanske
  • 2 ss flaksalt, knust
  • sukker, en god klype
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
Kna marsipanen sammen med knuste frysetørkede bringebær til alt er godt blandet.
Del marsipanen i 8 like store biter og rull hver bit til like lange, fingertykke pølser.
Klem to og to pølser inntil hverandre, slik at de klistrer seg sammen.
Del nougaten i fire jevne biter og rull eller trykk og klem hver bit til pølser som passer akkurat sammen med de doble marsipanpølsene.
La marsipanbrødene stå i kjøleskapet mens du smelter sjokolade slik at nougaten blir fast igjen.
Pensle brødene med smeltet sjokolade og dryss over hakkede salte mandler før sjokoladen stivner. Litt ekstra bringebær på toppen blir også lekkert.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig, og skjær dem opp i passende biter ved servering.

Salte mandler

Smelt smøret sammen med oljen i en stekepanne.
Tilsett mandlene og stek under stadig omrøring i cirka 5 minutter, eller til mandlene er gylne.
Hell mandlene over i en bolle og dryss umiddelbart over salt og sukker. Vend alt godt sammen slik at alle mandlene blir saltet.
woman cooking

Bon appetit!

Kna marsipanen sammen med knuste frysetørkede bringebær til alt er godt blandet.
Del marsipanen i 8 like store biter og rull hver bit til like lange, fingertykke pølser.
Klem to og to pølser inntil hverandre, slik at de klistrer seg sammen.
Del nougaten i fire jevne biter og rull eller trykk og klem hver bit til pølser som passer akkurat sammen med de doble marsipanpølsene.
La marsipanbrødene stå i kjøleskapet mens du smelter sjokolade slik at nougaten blir fast igjen.
Pensle brødene med smeltet sjokolade og dryss over hakkede salte mandler før sjokoladen stivner. Litt ekstra bringebær på toppen blir også lekkert.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig, og skjær dem opp i passende biter ved servering.

Salte mandler

Smelt smøret sammen med oljen i en stekepanne.
Tilsett mandlene og stek under stadig omrøring i cirka 5 minutter, eller til mandlene er gylne.
Hell mandlene over i en bolle og dryss umiddelbart over salt og sukker. Vend alt godt sammen slik at alle mandlene blir saltet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?