Til hovedinnhold

Sjokoladetrøfler med rom og rosin

1 h
6 varer
143
Sjokoladetrøfler med rom og rosin

Sjokoladetrøfler med rom og rosin er et «must», spør du meg. Noen av det beste med julen er jo nettopp det at man kan ta seg en sjokoladetrøffel når som helst på døgnet. Denne gangen har jeg laget en gammel slager med kombinasjonen rom og rosin. Jeg har hoppet over dypping i sjokoladen og gått rett over til rulling i kakao. Oppbevar trøflene kjølig og unna barna, disse er kun for de voksne!

Denne oppskriften gir cirka 12 sjokoladetrøfler med rom og rosin, men du kan variere størrelsen som du selv ønsker.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 80 g rosiner
  • 4 ss rom, brun
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • kakao, til rulling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 80 g rosiner
  • 4 ss rom, brun
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • kakao, til rulling
Grovhakk rosinene. Ha dem over i en liten skål/bolle og tilsett rom. La det ligge til det meste av væsken har trukket inn i rosinene.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbad til sjokoladen er halvveis smeltet. Trekk bollen vekk fra vannbadet.
Kok opp fløte og smør i en liten kasserolle. Hell den varme fløten gradvis over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten av bollen med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli helt glatt, tykk, skinnende og elastisk. Kjør eventuelt blandingen raskt sammen med en stavmikser.
Rør inn rom- og rosinblandingen og hell sjokoladen over i en liten form kledd med plastfolie. La sjokoladen stå i kjøleskapet til sjokolademassen har stivnet og har konsistens som minner om modell-leire.
Del sjokoladen opp i jevne firkanter og rull eventuelt hver bit til en rund sjokoladetrøffel. Rull hver sjokoladetrøffel i kakaopulver. Rist av det overflødige og oppbevar trøflene kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk rosinene. Ha dem over i en liten skål/bolle og tilsett rom. La det ligge til det meste av væsken har trukket inn i rosinene.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbad til sjokoladen er halvveis smeltet. Trekk bollen vekk fra vannbadet.
Kok opp fløte og smør i en liten kasserolle. Hell den varme fløten gradvis over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten av bollen med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli helt glatt, tykk, skinnende og elastisk. Kjør eventuelt blandingen raskt sammen med en stavmikser.
Rør inn rom- og rosinblandingen og hell sjokoladen over i en liten form kledd med plastfolie. La sjokoladen stå i kjøleskapet til sjokolademassen har stivnet og har konsistens som minner om modell-leire.
Del sjokoladen opp i jevne firkanter og rull eventuelt hver bit til en rund sjokoladetrøffel. Rull hver sjokoladetrøffel i kakaopulver. Rist av det overflødige og oppbevar trøflene kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?