Til hovedinnhold

Krydderkake med eple

1 h
17 varer
569
krydderkake med eple

Krydderkake med eple er en enkel og saftig krydderkake. Kaken er dekket med kremostglasur for ekstra nytelse, og kan like gjerne serveres til kaffen som til gløggen.

Til denne oppskriften trenger du en langpanne på cirka 20 x 30 cm.

Kake uten ostekrem kan pakkes godt inn og oppbevares i romtemperatur, mens kake med ostekrem bør oppbevares kjølig.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 325 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 0.5 ts salt
  • 2 dl smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 1.5 dl kefir, eller melk
  • 2.5 dl eple, revet

Ostekrem

  • 225 g kremost naturell
  • 115 g smør, romtemperert
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 360 g melis
  • sitronsaft, noen dråper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 325 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 0.5 ts salt
  • 2 dl smør, smeltet, eller nøytral olje
  • 1.5 dl kefir, eller melk
  • 2.5 dl eple, revet

Ostekrem

  • 225 g kremost naturell
  • 115 g smør, romtemperert
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 360 g melis
  • sitronsaft, noen dråper
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
Dryss over litt ekstra krydder før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
Dryss over litt ekstra krydder før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?