Til hovedinnhold

Gløgg

45 min
10 varer
493
Gløgg med krydre som stjerneanis og kanelstang

Gløgg hører julen til, og her viser mesterkokk Lise Finckenhagen hvordan du kan koke opp en gryte hjemmelaget gløgg. Se på oppskriften som et utgangspunkt, og juster etter eget ønske. Personlig holder Finckenhagen en knapp på gløgg med hvitvin, og den kan selvsagt også lages alkoholfri med alternativer som en frisk eplemost, rabarbrasaft eller plommesaft som strålende utgangspunkt. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 7.5 dl rødvin, eller hvitvin
  • 5 dl eplecider
  • 1 dl brandy, eller rom
  • 1 dl sukker, eller flytende honning
  • 1 ts nellik, hel
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk eple
  • sitrusfrukt, skiver

Slik gjør du:

  • 7.5 dl rødvin, eller hvitvin
  • 5 dl eplecider
  • 1 dl brandy, eller rom
  • 1 dl sukker, eller flytende honning
  • 1 ts nellik, hel
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk eple
  • sitrusfrukt, skiver
Bland vin, cider og brandy (eller rom) i en gryte. Tilsett sukker og krydder. Varm blandingen opp til kokepunktet og la det hele «syde» i cirka 30 minutter.
Tilsett epleskiver (eller eplebiter) og tynne skiver sitrus rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland vin, cider og brandy (eller rom) i en gryte. Tilsett sukker og krydder. Varm blandingen opp til kokepunktet og la det hele «syde» i cirka 30 minutter.
Tilsett epleskiver (eller eplebiter) og tynne skiver sitrus rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?