Til hovedinnhold

Lun sjokoladepuddingkake

1 h
10 varer
182
Lun sjokoladepuddingkake

En lun sjokoladepuddingkake er den perfekte høstkosen!

Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men også for «Floating Brownie» eller «Devil’s float».

Deigen til sjokoladepuddingkaken drysses med masse kakao og sukker, og deretter helles det kokende vann over den. Så skjer det noe mystisk under stekingen! Etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Spises lunken med iskrem.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner

Sjokoladedeig

  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl hvetemel
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Topping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 1.5 dl vann, kokende

Servering

  • 1 l vaniljeis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladedeig

  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl hvetemel
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Topping

  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 1.5 dl vann, kokende

Servering

  • 1 l vaniljeis
Sett ovnen på 175 grader. Bland alt til sjokoladedeigen. Den blir nokså fast i konsistensen.
Ha deigen i en smurt, ildfast form (cirka 20x20 cm). Bland sammen drysset og strø over med en spiseskje.
Ha deigen i en smurt, ildfast form (cirka 20x20 cm). Bland sammen drysset og strø over med en spiseskje.
Hell så over kokende vann. Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.
Hell så over kokende vann. Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.
Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken til den er lunken. Server med vaniljeis.
Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken til den er lunken. Server med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader. Bland alt til sjokoladedeigen. Den blir nokså fast i konsistensen.
Ha deigen i en smurt, ildfast form (cirka 20x20 cm). Bland sammen drysset og strø over med en spiseskje.
Ha deigen i en smurt, ildfast form (cirka 20x20 cm). Bland sammen drysset og strø over med en spiseskje.
Hell så over kokende vann. Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.
Hell så over kokende vann. Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.
Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken til den er lunken. Server med vaniljeis.
Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken til den er lunken. Server med vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?