Til hovedinnhold

Amerikansk sjokoladedrøm – Poke Cake med karamell

3 h
11 varer
483
Amerikansk sjokoladedrøm – Poke Cake med karamell

Dette er en berømt, amerikansk drøm av en sjokoladekake, og bilder av denne kaken er blant de mest populære på bildetjenesten Pinterest.
«Poke Cake» er kaker som det stikkes store hull i etter steking og som deretter overhelles med noe flytene som dermed trekker ekstra godt ned i kaken.
Dette er en saftig sjokoladekake som det helles flytende, varm karamell over. På toppen dekkes kaken med pisket krem. Resultatet blir fantasisk godt! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Sjokoladekake

  • 4 stk egg
  • 350 g sukker
  • 200 g smør
  • 80 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1.5 dl creme fraiche

Karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 125 g smør
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sjokoladestrøssel, og/eller karamellstrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 4 stk egg
  • 350 g sukker
  • 200 g smør
  • 80 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1.5 dl creme fraiche

Karamell

  • 300 g sukker
  • 3 ss vann
  • 125 g smør
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sjokoladestrøssel, og/eller karamellstrøssel
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.
Hell kakedeigen i en smurt, ildfast form. Jeg bruker en avlang form som er cirka 20x25 cm, altså noe mindre enn en liten langpanne. Det går også greit å bruke vanlig, liten langpanne, men da blir kaken litt lavere og steketiden kan reduseres noe.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken og sjekk at den løsner greit fra formen.
Lag karamellen mens kaken steker: Ha sukker og vann i en middels stor kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring.
Lag store, dype hull i den stekte sjokoladekaken. Jeg bruker skaftet på en tresleiv til dette. Hell den varme karamellen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time og la karamellen trekke godt inn i kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel over den kalde kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og gjerne også karamellstrøssel på toppen av kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.
Hell kakedeigen i en smurt, ildfast form. Jeg bruker en avlang form som er cirka 20x25 cm, altså noe mindre enn en liten langpanne. Det går også greit å bruke vanlig, liten langpanne, men da blir kaken litt lavere og steketiden kan reduseres noe.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken og sjekk at den løsner greit fra formen.
Lag karamellen mens kaken steker: Ha sukker og vann i en middels stor kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter). Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring.
Lag store, dype hull i den stekte sjokoladekaken. Jeg bruker skaftet på en tresleiv til dette. Hell den varme karamellen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time og la karamellen trekke godt inn i kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel over den kalde kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og gjerne også karamellstrøssel på toppen av kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?