Til hovedinnhold

Rullekebab: «Rullebab» med hjemmebakte brød og krydret reinskav

2 h
26 varer
965
Rullekebab: «Rullebab» med hjemmebakte brød og krydret reinskav

Saftig kjøtt krydret med blant annet hvitløk, chili, kanel, nellik, spisskummen og kardemomme, rullet inn i nybakte brød sammen med sprø grønnsaker og yoghurtdressing. Alt dette med utgangspunkt i et par poser frossen skav. Er det ikke fantastisk? Tips: Hjemmebakte brød kan erstattes med ferdigkjøpte Libabrød eller pitabrød. Brød som blir til overs kan fylles eller toppes med noen annet godt. 

Ingredienser

4
porsjoner

pannestekte brød

  • 25 g fersk gjær
  • 3.5 dl vann, cirka 25 grader
  • 1 ss sukker
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • hvetemel, ekstra til utbaking

krydret reinskav

  • 600 g reinskav
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts kanel, malt
  • 0.75 ts malt nellik, eller allehånde
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0.75 ts kardemomme
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • olje, til steking

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss koriander, frisk, hakket (kan sløyfes)
  • 2 ts mynte, frisk, hakket (kan sløyfes)
  • sukker

Ekstra tilbehør

  • salat, strimlet, sprø
  • agurk, skiver
  • tomat, terninger
  • chilipepper, syltet
  • granateplekjerner
  • koriander, frisk
  • chilisaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

pannestekte brød

  • 25 g fersk gjær
  • 3.5 dl vann, cirka 25 grader
  • 1 ss sukker
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • hvetemel, ekstra til utbaking

krydret reinskav

  • 600 g reinskav
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts kanel, malt
  • 0.75 ts malt nellik, eller allehånde
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0.75 ts kardemomme
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • olje, til steking

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss koriander, frisk, hakket (kan sløyfes)
  • 2 ts mynte, frisk, hakket (kan sløyfes)
  • sukker

Ekstra tilbehør

  • salat, strimlet, sprø
  • agurk, skiver
  • tomat, terninger
  • chilipepper, syltet
  • granateplekjerner
  • koriander, frisk
  • chilisaus
Begynn med brødene. Bruk en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett vann og sukker. Rør til gjæren er oppløst. Ha i mel, salt og 2 ss olivenolje. Elt deigen i 10-15 minutter, til den er smidig, skinnende og litt klissete. Drypp 1 ss olje over deigen og vend litt rundt på deigen slik at den blir dekket med olje. Dekk bakebollen med plastfilm og legg et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen og del den i 4-6 like store emner. Rull hvert emne til en bolle. Dekk bollene med plastfilm og la dem hvile på benken i 10 minutter. Kjevl og «dra» hver bolle ut til en tynn leiv, cirka 0,5 cm tykk. Bruk en stor varm stekepanne og stek ett og ett brød i den varme tørre pannen, cirka 45 sekunder på hver side. Pakk de nystekte brødene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Skjær løken i tynne båter eller skiver. Finhakk eller finsnitt hvitløken. Bland alle krydderne sammen til en krydderblanding. Varm en stor stekepanne. Stek kjøttet (frossent eller halvtint) raskt over høy varme. Stek kjøttet i flere omganger slik at ikke pannen avkjøles og kjøttet blir kokt istedenfor stekt. Stek til slutt løken over høy varme under omrøring. Tilsett hvitløken underveis i stekingen. Ha alt kjøttet tilbake i pannen, dryss over krydderblandingen og bland alt godt sammen.
Rør sammen yoghurt, hvitløk og urter til dressingen. Smak til med sukker, salt og pepper.
Fyll varme brød med krydret kjøtt, dressing og ønsket tilbehør. Pakk det sammen til en rull ved hjelp av et dobbelt lag aluminiumsfolie. Nytes med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med brødene. Bruk en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett vann og sukker. Rør til gjæren er oppløst. Ha i mel, salt og 2 ss olivenolje. Elt deigen i 10-15 minutter, til den er smidig, skinnende og litt klissete. Drypp 1 ss olje over deigen og vend litt rundt på deigen slik at den blir dekket med olje. Dekk bakebollen med plastfilm og legg et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen og del den i 4-6 like store emner. Rull hvert emne til en bolle. Dekk bollene med plastfilm og la dem hvile på benken i 10 minutter. Kjevl og «dra» hver bolle ut til en tynn leiv, cirka 0,5 cm tykk. Bruk en stor varm stekepanne og stek ett og ett brød i den varme tørre pannen, cirka 45 sekunder på hver side. Pakk de nystekte brødene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Skjær løken i tynne båter eller skiver. Finhakk eller finsnitt hvitløken. Bland alle krydderne sammen til en krydderblanding. Varm en stor stekepanne. Stek kjøttet (frossent eller halvtint) raskt over høy varme. Stek kjøttet i flere omganger slik at ikke pannen avkjøles og kjøttet blir kokt istedenfor stekt. Stek til slutt løken over høy varme under omrøring. Tilsett hvitløken underveis i stekingen. Ha alt kjøttet tilbake i pannen, dryss over krydderblandingen og bland alt godt sammen.
Rør sammen yoghurt, hvitløk og urter til dressingen. Smak til med sukker, salt og pepper.
Fyll varme brød med krydret kjøtt, dressing og ønsket tilbehør. Pakk det sammen til en rull ved hjelp av et dobbelt lag aluminiumsfolie. Nytes med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?