Til hovedinnhold

Pistasjkake med ostekrem

1 h 30 min
10 varer
219
Pistasjkake med ostekrem

Pistasjkake med ostekrem er en saftig formkake med gode pistaasjnøtter.

Vaniljesaus i kakerøren gir en deilig vaniljesmak, som passer kjempegodt med pistasjnøttene. På toppen av kaken er det brukt en ostekrem, som er farget svakt lysegrønt, og et dryss av grovt hakkede pistasjnøtter. En kjempegod kake!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner

Pistasjkake

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 5 dl vaniljesaus, ferdigkjøpt
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 300 g hvetemel
  • 200 g pistasjnøtter, usaltede og uten skall

Ostekrem

  • 200 g smør
  • 200 g kremost
  • 400 g melis
  • 1 dråpe konditorfarge, grønn (kan sløyfes)

Pynt

  • 75 g pistasjnøtter, usaltede og uten skall

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pistasjkake

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 5 dl vaniljesaus, ferdigkjøpt
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 300 g hvetemel
  • 200 g pistasjnøtter, usaltede og uten skall

Ostekrem

  • 200 g smør
  • 200 g kremost
  • 400 g melis
  • 1 dråpe konditorfarge, grønn (kan sløyfes)

Pynt

  • 75 g pistasjnøtter, usaltede og uten skall
Sett ovnen på 175 grader.
Ha smør, sukker og vaniljesaus i stor kjele. Varm opp på middels varme og rør til smør og sukker smelter. Ta kjelen fra platen.
Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Hakk pistasjnøttene fint i en foodprosessor.
Ha dette i kjelen og rør til du får en jevn kakerøre.
Fordel kakerøren i en avlang, smurt brødform som rommer 2 liter. Ha bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 45-55 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken og ta den ut av formen.
Til osteglasuren piskes mykt, romtemperert smør sammen med kremost og melis. Gi gjerne ostekremen en svak grønnfarge ved å blande inn en dråpe grønn konditorfarge.
Fordel ostekremen over kaken. Pynt med grovt hakkede pistasjnøtter.
Fordel ostekremen over kaken. Pynt med grovt hakkede pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader.
Ha smør, sukker og vaniljesaus i stor kjele. Varm opp på middels varme og rør til smør og sukker smelter. Ta kjelen fra platen.
Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Hakk pistasjnøttene fint i en foodprosessor.
Ha dette i kjelen og rør til du får en jevn kakerøre.
Fordel kakerøren i en avlang, smurt brødform som rommer 2 liter. Ha bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 45-55 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken og ta den ut av formen.
Til osteglasuren piskes mykt, romtemperert smør sammen med kremost og melis. Gi gjerne ostekremen en svak grønnfarge ved å blande inn en dråpe grønn konditorfarge.
Fordel ostekremen over kaken. Pynt med grovt hakkede pistasjnøtter.
Fordel ostekremen over kaken. Pynt med grovt hakkede pistasjnøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?