Til hovedinnhold

Edderkoppmuffins på 1-2-3

1 h
13 varer
203
Edderkoppmuffins på 1-2-3
Kristine Ilstad - Det søte liv

Edderkoppmuffins er perfekt hvis du vil bake noe morsomt og lettvint til Halloween, uten at kaken ser for avskrekkende ut. Du tryller enkelt eddikoppmuffinsen frem med noen sukkerøyne, sjokoladestrøssel og lakrislisser. Lag muffinsen med utgangspunkt i supermyke sjokolademuffins med sjokoladekrem. De er skummelt gode! Oppskriften gir ca. 20 stk. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

20
porsjoner

Sjokolademuffins

  • 2 stykker egg
  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ts natron
  • 225 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Sjokoladekrem

  • 125 g smør
  • 250 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss melk, eller kaffe

Pynt

  • 100 g sjokoladestrøssel
  • 1 pakke lakrislisser
  • 1 pakke spiselige øyne, sukkerpynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokolademuffins

  • 2 stykker egg
  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ts natron
  • 225 g hvetemel
  • 3 dl kefir

Sjokoladekrem

  • 125 g smør
  • 250 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss melk, eller kaffe

Pynt

  • 100 g sjokoladestrøssel
  • 1 pakke lakrislisser
  • 1 pakke spiselige øyne, sukkerpynt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør til det løser seg opp og bland sjokoladesmøret med eggedosisen.
Sikt vaniljesukker og natron sammen med hvetemelet og vend dette i vekselsvis med kefir. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri kakerøre.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter. Sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.
Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til en luftig smørkrem. Pisk inn kakao, vaniljesukker og melk.
Smør et lag sjokoladekrem på toppen av hver muffins og dryss over sjokoladestrøssel. Stikk lakrislisser ned i muffinsene for å lage edderkoppben, tre på hver side. Legg på to øyne og edderkoppmuffinsene er klare!
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør til det løser seg opp og bland sjokoladesmøret med eggedosisen.
Sikt vaniljesukker og natron sammen med hvetemelet og vend dette i vekselsvis med kefir. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri kakerøre.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter. Sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen.
Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til en luftig smørkrem. Pisk inn kakao, vaniljesukker og melk.
Smør et lag sjokoladekrem på toppen av hver muffins og dryss over sjokoladestrøssel. Stikk lakrislisser ned i muffinsene for å lage edderkoppben, tre på hver side. Legg på to øyne og edderkoppmuffinsene er klare!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?