Til hovedinnhold

Oppned banankake med kokos

1 h 30 min
10 varer
102
Oppned banankake med kokos
Sara Johannessen Meek

Er du glad i banan og karamell kommer du til å elske denne varianten av en kake som kanskje egentlig er en dessert, noen ganger kan forskjellen være marginal. Kokossorbet er forresten suverent følge til denne dessertkaken.

Bruk en firkantet form, cirka 22 x 22 centimeter.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk banan, mellomstore
  • 100 g smør
  • 100 g brunt sukker

Kakerøre

  • 75 g smør, romtemperert
  • 130 g sukker, lysebrunt
  • 50 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg, stort
  • 115 g mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 20 g kokosmasse
  • 60 ml melk, eller kokosmelk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk banan, mellomstore
  • 100 g smør
  • 100 g brunt sukker

Kakerøre

  • 75 g smør, romtemperert
  • 130 g sukker, lysebrunt
  • 50 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg, stort
  • 115 g mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 20 g kokosmasse
  • 60 ml melk, eller kokosmelk
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør, lysebrunt sukker og brunt sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med kokos. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Bland smør og sukker til bananene i en liten stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noen og ligner mørk karamell. Hell «karamellen» over i formen.
Skrell bananene og del dem i to på langs. Legg bananene med snittflaten ned i karamellen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.
La kaken stå noen minutter til avkjøling før den vendes over på et fat. Fjern bakepapiret og dryss over litt ekstra kokos om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør, lysebrunt sukker og brunt sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med kokos. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Bland smør og sukker til bananene i en liten stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noen og ligner mørk karamell. Hell «karamellen» over i formen.
Skrell bananene og del dem i to på langs. Legg bananene med snittflaten ned i karamellen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.
La kaken stå noen minutter til avkjøling før den vendes over på et fat. Fjern bakepapiret og dryss over litt ekstra kokos om ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?