Til hovedinnhold

Banoffee pie

1 h 30 min
9 varer
953
Banoffee pie

Banoffee pie er den supre hybriden av banan- og toffeepai. Her er det viktig at du bruker søtet kondensert melk da vanlig Vikingmelk ikke er søt nok.

Smak kremen til med litt espressopulver.

En annen måte å lage toffee på, er å koke hele melkeboksen uåpnet i vann i 2-3 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre. Vær nøye med at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt, og du har en deilig gyllen toffee. En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker.

Bruk en rund kakeform, 20 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 200 g digestive-kjeks
  • 2 ss sukker
  • 100 g smør, smeltet og avkjølt

Toffee

  • 80 g brunt sukker
  • 80 g smør
  • 1 boks kondensert melk, søt

Topping

  • 3 dl fløte
  • 3 stykker banan
  • kakao, til pynt
  • sjokolade, revet, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g digestive-kjeks
  • 2 ss sukker
  • 100 g smør, smeltet og avkjølt

Toffee

  • 80 g brunt sukker
  • 80 g smør
  • 1 boks kondensert melk, søt

Topping

  • 3 dl fløte
  • 3 stykker banan
  • kakao, til pynt
  • sjokolade, revet, til pynt
Kle en 20 cm springform med bakepapir.
Knus kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland sukker og smør sammen med smulene, og trykk massen godt ut i bunnen av formen. Avkjøl.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og smelt sukker og smør sammen over middels lav varme til sukkeret har løst seg opp.
Rør underveis og pass på så blandingen ikke brenner seg. Siden sukkeret allerede er brunt, er det vanskelig å se på fargen om karamellen har fått for mye varme. Det er viktig at alt sukkeret har smeltet og at massen er tykk og homogen.
Rør inn den kondenserte melken og gi det et raskt oppkok. Trekk kasserollen til side og hell blandingen over i kjeksbunnen.
La paien stå i kjøleskapet til avkjøling. Det tar minst 1 time.
Pisk fløten til myk krem rett før servering. Del bananene på langs eller skjær dem i skiver og legg bananbitene utover paien. Dekk med pisket krem og pynt med kakao og revet sjokolade. Serveres straks!
woman cooking

Bon appetit!

Kle en 20 cm springform med bakepapir.
Knus kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland sukker og smør sammen med smulene, og trykk massen godt ut i bunnen av formen. Avkjøl.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og smelt sukker og smør sammen over middels lav varme til sukkeret har løst seg opp.
Rør underveis og pass på så blandingen ikke brenner seg. Siden sukkeret allerede er brunt, er det vanskelig å se på fargen om karamellen har fått for mye varme. Det er viktig at alt sukkeret har smeltet og at massen er tykk og homogen.
Rør inn den kondenserte melken og gi det et raskt oppkok. Trekk kasserollen til side og hell blandingen over i kjeksbunnen.
La paien stå i kjøleskapet til avkjøling. Det tar minst 1 time.
Pisk fløten til myk krem rett før servering. Del bananene på langs eller skjær dem i skiver og legg bananbitene utover paien. Dekk med pisket krem og pynt med kakao og revet sjokolade. Serveres straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?