Til hovedinnhold

Hjemmelaget nutella

30 min
6 varer
192
Hjemmelaget nutella

Hjemmelaget nutella er perfekt som topping på bananbrød!

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g hasselnøtter
  • 2 ss kakao
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 150 g mørk sjokolade, smeltet
  • 1.5 dl melis
  • 1 ss olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g hasselnøtter
  • 2 ss kakao
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 150 g mørk sjokolade, smeltet
  • 1.5 dl melis
  • 1 ss olje, nøytral
Varm ovnen til 180 grader.
Hell hasselnøttene over i en liten langpanne og rist nøttene i ovn i 12-15, eller til nøttene blir gylne og skallet sprekker. La de få avkjøle seg i noen minutter før du gnir hasselnøttene i et kjøkkenklede slik at skallet løsner. Fjern mest mulig av skallet.
Kjør nøttene i en hurtigmikser til nøttene er helt finmalte og nærmest tyktflytende. Bland inn kakao, vaniljesukker og sjokolade og kjør alt til en jevn blanding. Tilsett melis etter smak og avslutt med en klunk nøytral olje.
Hell «nutellaen» over på et passende glass og oppbevar den kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Hell hasselnøttene over i en liten langpanne og rist nøttene i ovn i 12-15, eller til nøttene blir gylne og skallet sprekker. La de få avkjøle seg i noen minutter før du gnir hasselnøttene i et kjøkkenklede slik at skallet løsner. Fjern mest mulig av skallet.
Kjør nøttene i en hurtigmikser til nøttene er helt finmalte og nærmest tyktflytende. Bland inn kakao, vaniljesukker og sjokolade og kjør alt til en jevn blanding. Tilsett melis etter smak og avslutt med en klunk nøytral olje.
Hell «nutellaen» over på et passende glass og oppbevar den kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?