Til hovedinnhold

Laks med bulgur

30 min
13 varer
3.3k
Laks med bulgur

Laks i form med bulgur, paprika, tomat og urter er enkel og smaksrik laksemiddag. Laksen bakes i ovnen på få minutter, så da er det fint at de øvrige ingrediensene er nærmest ferdig tilberedt før fisken får være med helt til slutt.

Tips: Som ekstra tilbehør passer det fint med pesto, tzatziki eller rømmedressing.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g laksefilet, uten skinn
  • 3 dl bulgurgryn
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g tomat, søte små
  • 4 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts ingefær, frisk revet
  • 1 dl koriander, og/eller persille/basilikum, hakket
  • 2 ss mynte, hakket
  • 100 g fetaost
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g laksefilet, uten skinn
  • 3 dl bulgurgryn
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g tomat, søte små
  • 4 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts ingefær, frisk revet
  • 1 dl koriander, og/eller persille/basilikum, hakket
  • 2 ss mynte, hakket
  • 100 g fetaost
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Sett på ovnen til 200 grader.
Skjær laksen i fire jevne stykker. Kok bulgur som beskrevet på pakken. Rens paprikaen og skjær den i grove biter. Del tomatene i to.
Bland paprika og tomater i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre lett med salt og pepper.
Bak grønnsakene ved 200 grader i cirka 15 minutter, eller til de blir myke og lett gylne.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, ingefær og urter. Smak dressingen til med salt og pepper og bland dressingen sammen med kokt bulgur. Hell bulguren over i formen med grønnsakene, og bland alt lett sammen.
Legg på laksestykkene, drypp litt olje over laksen og krydre med salt og pepper. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 10-12 minutter, eller til laksen flaker seg ved et lett trykk (husk at laksen skal ha en saftig «rosa» kjerne). Smuldre over fetaost og pynt eventuelt med litt ekstra urter.
woman cooking

Bon appetit!

Sett på ovnen til 200 grader.
Skjær laksen i fire jevne stykker. Kok bulgur som beskrevet på pakken. Rens paprikaen og skjær den i grove biter. Del tomatene i to.
Bland paprika og tomater i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre lett med salt og pepper.
Bak grønnsakene ved 200 grader i cirka 15 minutter, eller til de blir myke og lett gylne.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, ingefær og urter. Smak dressingen til med salt og pepper og bland dressingen sammen med kokt bulgur. Hell bulguren over i formen med grønnsakene, og bland alt lett sammen.
Legg på laksestykkene, drypp litt olje over laksen og krydre med salt og pepper. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 10-12 minutter, eller til laksen flaker seg ved et lett trykk (husk at laksen skal ha en saftig «rosa» kjerne). Smuldre over fetaost og pynt eventuelt med litt ekstra urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?