Til hovedinnhold

Fiskecurry med nudler

25 min
14 varer
1.8k
Fiskecurry med nudler

Dette er en rask og enkel fiskecurry med nudler og steinbit. Du kan godt bruke andre grønnsaker enn de som står oppgitt i oppskriften. Paprika og squash passer godt, og ellers er dette en fin anledning til å bruke det du har i kjøleskapet. Skjær grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Fres dem så raskt over høy varme og ha de over i gryta rett før servering. Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad. Dryss over sprøstekt løk eller hvitløk til slutt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g risnudler, pad thai-type
  • 600 g fisk, hvit, filet
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stykker vårløk
  • 1 bunt koriander, liten
  • 60 g karripasta, thai rød (red curry paste)
  • 1 ts sukker, evt. litt mer
  • 1 ss fiskesaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g bønneskudd
  • 50 g peanøtter, hakkede
  • 2 ss olje, nøytral eller kokos
  • lime, båter til servering
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?