Dette er en rask og enkel fiskecurry med nudler og steinbit. Du kan godt bruke andre grønnsaker enn de som står oppgitt i oppskriften. Paprika og squash passer godt, og ellers er dette en fin anledning til å bruke det du har i kjøleskapet. Skjær grønnsakene i tynne strimler eller skiver. Fres dem så raskt over høy varme og ha de over i gryta rett før servering. Mengden karripasta kan justeres etter eget ønske og styrkegrad. Dryss over sprøstekt løk eller hvitløk til slutt.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
Bon appetit!
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skjær fisken i fingertykke strimler.
Finhakk hvitløken. Finsnitt vårløken, og hold den lyse og grønne delen fra hverandre. Plukk av korianderbladene og finhakk stilkene. Rens og del sukkerertene i to på langs.
Varm 2 ss olje i en tykkbunnet gryte eller panne og fres hvitløk, den lyse delen av vårløken og korianderstilker under omrøring i 1 minutt.
Tilsett karriparta og fres videre under omrøring i 2 minutter. Ha i sukker, fiskesaus og 0,5 dl vann. La det koke til væsken har fordampet.
Rør inn kokosmelk og gi sausen et oppkok. Legg i fisken og la det hele syde i 2-3 minutter til fisken er klar. La sukkererter og bønnespirer få koke med det siste minuttet.
Dryss over resten av vårløken, peanøtter og korianderblader. Server med risnudler og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto