Til hovedinnhold

Det søte livs pæregalette

1 h 30 min
10 varer
171
Det søte livs pæregalette
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs pæregalette er en fransk terte der deigen kjevles ut direkte på stekeplaten, så du ikke trenger kakeform. Galette kan varieres på mange ulike måter, og her har jeg laget en høstlig pæregalette med valnøtter og honning.

Server varm med vaniljeis til. Det smaker fantastisk godt!  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner

Mørdeig

  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 dl melis
  • 100 g smør
  • 1 stk egg

Fyll

  • 200 g eplesyltetøy, eller pæresyltetøy
  • 4 stykker pære, store

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 3 ss perlesukker
  • 50 g valnøtter
  • 3 ss akasiehonning

Servering

  • 1 l vaniljeis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 dl melis
  • 100 g smør
  • 1 stk egg

Fyll

  • 200 g eplesyltetøy, eller pæresyltetøy
  • 4 stykker pære, store

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 3 ss perlesukker
  • 50 g valnøtter
  • 3 ss akasiehonning

Servering

  • 1 l vaniljeis
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre.
Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør eplesyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy. Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre.
Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør eplesyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy. Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?