Til hovedinnhold

Einebærgravet fjellørret

45 min
10 varer
60
Einebærgravet fjellørret

Einebærgravet fjellørret er utrolig godt og passer som forrett til alle menyer. Graving av fisk er nokså tidkrevende, men absolutt ikke vanskelig. Fileter av fjellørret går ganske raskt sammenlignet med tykkere fiskestykker. Begynn et par dager i forveien, så er du på den sikre siden. Server gravet fjellørret med krotakake, litt salat og sennepssaus eller lefse, rømme, sennep og agurksalat. Små terninger av syrlig eple sammen med litt finhakket rødløk er også et godt tilbehør.

Einebærgravet fjellørret holder seg opptil 5-6 dager i kjøleskap.

Ingredienser

4
porsjoner

Einebærgravet fjellørret

  • 1 kg fjellørret
  • 1 ts hel sort pepper, Grovknust
  • 10 g einebær, Grovknust
  • 20 g salt
  • 20 g sukker
  • 1 bunt dill, En liten bunt

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 4 stykker reddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 4 ss vann
  • dill

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Einebærgravet fjellørret

  • 1 kg fjellørret
  • 1 ts hel sort pepper, Grovknust
  • 10 g einebær, Grovknust
  • 20 g salt
  • 20 g sukker
  • 1 bunt dill, En liten bunt

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 4 stykker reddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 4 ss vann
  • dill
Fileter fiskene. Skyll og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Napp bena, men la skinnet sitte på.
Legg filetene i en passende form med skinnsiden ned. Dryss kjøttsiden med pepper og einebær.
Bland sammen salt og sukker og dryss blandingen jevnt over filetene. Sett formen i kjøleskapet.
Etter omtrent et par timer, vil det ha dannet seg lake. Snu da filetene slik at skinnsiden vender opp.
Dekk formen med plastfilm og sett den tilbake i kjøleskapet. La fisken marinere i 1-2 døgn før servering.

Agurksalat

Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Skjær agurken i skiver eller små terninger.
Rens reddikene og skjær dem i tynne skiver eller smale båter.
Visp sammen sukker, eddik og vann til sukkeret er oppløst.
Bland laken sammen med agurk og reddiker og la det marinere i 20 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Fileter fiskene. Skyll og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Napp bena, men la skinnet sitte på.
Legg filetene i en passende form med skinnsiden ned. Dryss kjøttsiden med pepper og einebær.
Bland sammen salt og sukker og dryss blandingen jevnt over filetene. Sett formen i kjøleskapet.
Etter omtrent et par timer, vil det ha dannet seg lake. Snu da filetene slik at skinnsiden vender opp.
Dekk formen med plastfilm og sett den tilbake i kjøleskapet. La fisken marinere i 1-2 døgn før servering.

Agurksalat

Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Skjær agurken i skiver eller små terninger.
Rens reddikene og skjær dem i tynne skiver eller smale båter.
Visp sammen sukker, eddik og vann til sukkeret er oppløst.
Bland laken sammen med agurk og reddiker og la det marinere i 20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?