Til hovedinnhold

Bollefoccacia i langpanne

2 h 30 min
13 varer
409
Bollefoccacia i langpanne

Bollefoccacia i langpanne er perfekt hvis du ikke har tid til planlegging og deigknyting.

Lag en løs bolledeig, klem den utover i en liten langpanne, lag dype groper i deigen omtrent som en focaccia og topp med en herlig blanding av sukker, smør, kanel og pekannøtter.

Under stekingen vil de dype gropene fylles med nøtteblandingen, samtidig som overflaten på din bollefoccacia i langpanne blir karamellisert og klissete.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg, store
  • 80 g smør, romtemperert

topping

  • 175 g smør
  • 175 g brunt sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 3 ss sirup
  • 5 dl pekannøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stykker egg, store
  • 80 g smør, romtemperert

topping

  • 175 g smør
  • 175 g brunt sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 3 ss sirup
  • 5 dl pekannøtter, hakkede
Varm melken til cirka 25 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett mel, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og egg. Arbeid deigen godt sammen ved middels hastighet i 5 minutter.
Tilsett smøret i små biter og arbeid deigen kraftig, helst i maskin, i 5-10 minutter. Deigen skal være løs i konsistensen, bløtere enn en vanlig bolledeig.
Kle en liten langpanne (omtrent 25 x 35 cm) med bakepapir. Hell deigen over i langpannen og la den hvile noen minutter før du trykker og drar den jevnt utover i formen. Dekk formen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve i cirka 45 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Smelt sammen smør, sukker, kanel og sirup i en kasserolle over middels varme. Rør ofte slik at blandingen blir glatt og jevn. Smøret skal ikke flyte på toppen. Blandingen kan gjerne få et lite oppkok, men må ikke bli stående å koke.
Trekk kasserollen til side, tilsett nøttene og avkjøl blandingen.
Varm ovnen til 200 grader. Hell 2/3 av toppingen jevnt over bunnen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene og fordel over resten av toppingen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 30-35 minutter. Kaken er aller best nystekt og lun.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til cirka 25 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett mel, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og egg. Arbeid deigen godt sammen ved middels hastighet i 5 minutter.
Tilsett smøret i små biter og arbeid deigen kraftig, helst i maskin, i 5-10 minutter. Deigen skal være løs i konsistensen, bløtere enn en vanlig bolledeig.
Kle en liten langpanne (omtrent 25 x 35 cm) med bakepapir. Hell deigen over i langpannen og la den hvile noen minutter før du trykker og drar den jevnt utover i formen. Dekk formen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve i cirka 45 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Smelt sammen smør, sukker, kanel og sirup i en kasserolle over middels varme. Rør ofte slik at blandingen blir glatt og jevn. Smøret skal ikke flyte på toppen. Blandingen kan gjerne få et lite oppkok, men må ikke bli stående å koke.
Trekk kasserollen til side, tilsett nøttene og avkjøl blandingen.
Varm ovnen til 200 grader. Hell 2/3 av toppingen jevnt over bunnen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene og fordel over resten av toppingen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 30-35 minutter. Kaken er aller best nystekt og lun.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?